5-månaderskontroll

Idag var det då dags igen, kontroll och vaccination. Vår lilla tjej blir bara större och större, hon är tidig i utvecklingen fick vi höra och det visste vi ju egentligen. Elisa rullar redan från rygg till mage och från mage till rygg och det brukar dom inte fråga efter innan dom är 6 månader. Men det har hon gjort länge nu, redan förra gången vi var där rullade hon från rygg till mage. Elisa fick massa beröm och det värmer såklart mitt mammahjärta och det behövs verkligen när man vet att hon snart ska få sina sprutor och att hon kommer gråta. Tycker inte om dessa sprutor, men det är ju ett nödvändigt ont!

Innan det var dags för sprutorna vägde och mätte vi henne och nu väger hon 7070 gram och är 65 cm lång. Hon följer kurvan fint! Drygt ett halvt kilo tyngre och 2,5 cm längre.

Sedan var det dags för dom där sprutorna, en i vardera lår. Elisa blev jätteledsen och skrek så det värkte i hela kroppen. Hon skrek mer denna gången. Men efter en kort stund var det bra igen och hon log mot bvc-sköterskan innan vi gick därifrån.

Eftermiddagen spenderade vi tillsammans med Arvid och Maria inne i stan. En promenad, fika i solen och lite shopping. Elisa sov hela tiden, vi tänkte att hon likväl kunde sova i vagnen ute som att vi skulle sitta inne hela dagen. Känns lite motigt nu när det är så fint väder ute. Var inne en sväng på Kappahl när vi fick syn på att det var 25% rabatt på barnjackor. Så fick tag på en tunn, jättefin jacka till henne. På tok för varmt att ligga med fleecejacka i vagnen nu när det är så varmt ute. En promenad längs med Vätterstranden blev det också!



Elisa somnade tidigt ikväll efter en tallrik gröt. Nu hoppas vi att hon vaknar upp pigg och glad imorgon. Blir det bra väder hoppas vi kunna spendera dagen ute i solen. Så länge hon inte är för "dålig" kan hon ju faktiskt sova i vagnen ute.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0