v.34

Nu har vi gått in i vecka 34! :) Och idag är det bara 47 dagar kvar till beräknad förlossning! Snart är du här! Men vi ska hinna med lite annat först bara. För nästa helg går flyttlasset till vår nya lägenhet, jag längtar så! Det ska bli så himla roligt.. Men jag ska ta det lugnt och bara titta på ;) Nej jag tänkte faktiskt ansvara för mat och fika till alla "flyttkarlar", lite nytta får jag försöka göra. Men det blir inga tunga lyft, vi kan ju inte riskera att Lilla P ska titta ut just då. Fast jag har faktiskt förberett BB-väskan lite, mest bara för att slippa springa o rota i alla flyttkartonger om något skulle hända. Men det är bäst för dig att du stannar kvar där inne ett tag till iaf ;) Vi har iaf börjat packa ner allt som vi inte använder dagligen och lever nu bland massa flyttkartonger. Eller jag ska inte ta åt mig äran. Det är faktiskt Henrik som packat det mesta, han är toppen! Stackarn får dra det stora lasset nu när jag inte kan hjälpa till lika mycket.


Flyttlådor så långt ögat kan nå..


-Jag förstår inte riktigt vad som händer, men alla lådor är väldigt roliga!


Jag har förälskat mig i ett par lampor på Clas Ohlsons som skulle passa perfekt i det nya vardagsrummet, jag har kikat på några liknande lampor men tyckt att dom varit så dyra så blev glad när jag såg dessa för 179 kr.




Clas Ohlsons


Igår var jag dessutom ute och körde lite bil, hade några ärenden att uträtta men det var nästan så jag vända i första rondellen. Det var ett tag sen jag körde sist och ja, magen har väl växt en del, så det var sista gången jag körde bil innan Lilla P tittat ut iaf. Smärtsamt och mycket obehagligt, kan säga att jag sitter mycket bättre i passagerarsätet. Har problem med att det trycker mycket under revbenen och det kan göra riktigt ont ibland men mest känns det obehagligt. Så nu får Henrik vara min chaufför eller så får jag förlita mig på bussarna.

Denna veckan är lugn, lugnet före stormen kanske. Nästa vecka ska vi på kurs i andning och avslappning på måndagen och jag ska till försäkringskassan på infoträff på tisdagen. På torsdag nästa vecka ska vi på den andra föräldraträffen och på fredagen får vi nycklarna till lägenheten och vi åker nog dit redan då med ett litet lass. Vi får sätta upp lite lampor så vi har lite lyse sen när mina föräldrar kommer på kvällen med soffan. Sen kommer vi flytta hela den helgen!

Vi var ju på föräldraträff förra veckan och det var faktiskt riktigt kul. Det var par i våran ålder, kanske snäppet lite äldre, jag tror att jag var yngst iaf. Vi gick igenom fölossningen, vad som är bra att tänka på osv och vad det finns för smärtlindring. Sen fick vi lite andra tips och råd, vad som är bra att tänka på för att "vårda" relationen mm. Killarna fick gå iväg och hade en liten pappagrupp med en 4-barnspappa. Och vi tjejer fick också möjlighet att prata om lite annat. Vi hade väldigt roligt och det var en härlig grupp med blivande föräldrar, inte alls stelt och tråkigt som man hade kunnat tänka sig. På torsdag nästa vecka ska vi prata lite mer om vad som händer efter förlossningen och första tiden hemma.


v.33




Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 15 nov 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 225 av 280. (80,4%)


Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning!! Det börjar närma sig med stormsteg, det va inte länge sen det va tresiffrigt. När man ser det så, så känns det nästan som att det är imorgon! 55 dagar, det är ju jättelite! Tänk att Lilla P har bott i min mage i 225 dagar! Nu är jag så nyfiken på vem du är!?

Nu vaknar Lilla P till här inne i magen. Det är en riktig nattuggla! Jag kommer inte få sova skönt på evigheter! Den lilla vildingen är nu expert på att trycka på min urinblåsa, vet inte hur men ont gör det iaf när den får in några riktiga träffar. Sen trycks det åt andra hållet också, upp under revbenen. Det är inte jätteskönt det heller, ibland trycks det så mycket att jag får lägga mig ner, då når inte dom små fossingarna lika högt.

Nu väntar vi bara på lilla pappsen, han slutar vid 23 och ska väl vara hemma här om en timme ungefär.

Barnmorskebesök

Glömde skriva om besöket hos barnmorskan i fredags. Allt gick bra, Lilla P tycks må bra. Jag fick höra det lilla hjärtat slå och det slog med 156 slag per minut. Dessutom har Lilla P lagt sig till rätta och sjunkt ner i bäckeningången, huvudet var fortf. ruckbart så än är den lille inte fixerad. Symfys-fundus måttet var 30 och Lilla P följer kurvan bra. Jag fick dessutom ställa mig på vågen för första gången på väldigt länge. Min vikt var 62 kg vid inskrivningen i v.11 och i fredags i v.32 va den 70,8 kg, så + 8,8 kg än så länge.

Imorgon går vi in i vecka 33 och på torsdag ska vi på våran första föräldraträff. Det ska bli kul och jag hoppas att det är nån mer som är i vår ålder! Vore kul att lära känna lite andra föräldrar..

En helg i september

I lördags var vi på inflyttningsfest i Göteborg! Det var jättetrevligt och kul att komma iväg lite och träffa lite folk. Känner att jag har blivit ganska isolerad det sista. Tur att min sambo är så underbar annars hade det nog blivit väldigt tråkigt här hemma. Det blir inte att man träffar lika mycket folk när man inte jobbar något utan jag går mest här hemma. Orken är inte den samma längre. Lördagen var iaf toppen. Vi åkte här ifrån strax innan 17 för att vara i Göteborg vid 19-tiden. Och var väl inte hemma igen förens efter 01 någon gång. Vi åkte hemåt när dom andra drog sig in mot stan för att svänga sina lurviga. Väl hemma var vi trötta båda två och när jag hade lagt mig kändes kroppen väldigt trött, som om jag avverkat ett marathon precis innan.

Gårdagen spenderades hemma, vi gick iväg på förmiddagen för att rösta. Och till eftermiddagskaffet slängde jag ihop en kladdkaka, mums! Kvällen spenderades framför tvn och den spännande valvakan. Lite spännande var det ju iaf. Lite cirkus blev det också. Tyckte det va så himla komiskt när dom filmade hos dom olika partierna så jublade nästan alltid alla varje gång reportrarna sa något i stil med att "SD har tagit sig in i riksdagen", det blev ju så himla fel men lite komiskt då alla är så stora motståndare och så detta jubel, för det skedde ju inte bara hos ett parti utan hos flera partier. Dålig timing! (Vad jag förstod det som så jublade dom över siffrorna som uppdaterades varje kvart)

Vi har dessutom konstaterat att vid nästa val kommer våran lilla bebbe nästan hunnit bli 4 år. Låter inte det lite smått tokigt i era öron!? Vi kommer ha en liten vild 4-åring hos oss då. Vi kommer ha en liten människa hos oss då som vi inte ens hunnit träffa än. Galet!

Sådär då har jag också kommenterat detta val som "skakat" Sverige! Nu är det bara att vänta och se vad som händer. Jag känner mig iaf nöjd med min gröna röst och det va kul att se att MP gjort ett väldigt bra val.




Babybox.se

Idag var vi på Babyproffsen en liten sväng och hämtade ut en Babybox. Den innehöll bla en blöjhink, blöjor, tvättmedel, babyolja och lite erbjudanden och rabatter. Köpte dessutom en liten, liten tub Purelan, bröstsalva och en rumptemp. En tub Purelan, 7g, kostade 69 kr! Bäst att det är en bra salva. Har iaf läst att den ska vara den bästa men man vet ju inte och med tanke på priset så köpte jag en liten tub. Skulle det visa sig att jag är i stort behov av det sen och att den är väldigt bra kan jag köpa en större tub då. Känns skönt att kunna bocka av det sista på listan. Nu ska jag bara köpa amningslinne till mig själv och ett par mysbyxor jag kan ha på BB. Känns skönt att ha allt färdigt nu, flytten närmar sig med stormsteg och med största sannolikhet blir det flytt andra helgen i oktober, vilket är väldigt snart! Om sisådär 3 veckor! Jag längtar! :)


v.32

Tiden går fort, nu har vi gått in i vecka 32 (v.31+2 idag) och det betyder att det är 8 veckor kvar till BF, om Lilla P behagar komma ut den dagen.
Det märks att det börjar bli trångt inne i magen, Lilla P har försökt ett antal ggr att bryta sig ut och det gör väldigt ont, speciellt när det trycks under revbenen. Undra om det finns krafter nog att faktiskt knäcka ett revben!? Ibland undrar jag..


Bebisen i vecka 32:
Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna.

Och såhär står det om mig:
Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.



Imorgon är det dags för ett nytt besök hos BM, då ska vi prata lite om förlossningen, mäta magen och lyssna på hjärtljuden! Det ska bli roligt. Så mysigt att få höra Lilla P där inne. Kanske får jag ställa mig på vågen också och se om kilona har rusat iväg.

Håller på att gå igenom min inköpslista nu också, för att se vad som finns kvar. Och det är inte mycket som återstår nu. Lite skönt faktiskt att ha allt färdigt med tanke på att det blir flytt om några veckor. Känns skönt att kunna släppa allt det andra då och bara fokusera på det för en stund. Men lite tråkigt känns det allt när man inser att nu ska jag inte köpa något mer till Lilla P, utan nu får vi vänta tills vi vet vem du är. Blir det en rosa klänning nästa gång eller en blå skjorta kanske? Fast det ska bli riktigt roligt det också! Då vet jag vem det är och slipper drömma när jag ser alla små söta klänningar och alla tuffa skjortor o byxor. Då vet jag!

Köpte en overall förra veckan, jag hittade ingen i Ullared så jag var istället inne och köpte en på Lindex som jag haft ögonen på.

Lindex

 

Nu äntligen kan jag smyga in och väcka min sambo som jobbat inatt. Det är ingen höjdare att behöva tassa runt här hemma..


Gata upp och gata ner..

Nu är vi hemma från Tyskland, vi kom ju egentligen hem igår men då var vi så trötta att vi inte fick mycket gjort.
Det va en intensiv måndag i Kiel. Vi gick upp tidigt och åt frukost och gick sedan i land vid 9-tiden. Först tog vi bussen ut till ett köpcenter, kikade i affärer och fikade gott. Sedan tillbringade vi resten av dagen på gatorna inne i Kiel. Gata upp och gata ner. Mina fötter var extremt trötta när vi gick ombord igen vid 18-tiden. Men vi hade himla trevligt! Vi kikade lite i affärer, fikade och åt gott, besökte en kyrka, kollade på stadens arkitektur och promenerade i en vacker park.

Jag funderar på om man kan bli plattfot bara sådär. Fötterna är ju inte ritkgit vana vid min nya vikt och när man går så mycket kanske trycket blir för stort och fötterna plattas ut!?

Jag kan säga att jag sov väldigt gott efter alla dessa timmar till fots, så gott har jag nog inte sovit dom senaste månaderna. Och Henrik sa sedan igår morse att det var ovanligt att jag var så pigg och glad så tidigt på morgonen. Så nu funderar jag på om jag ska börja gå 6-7 timmar varje dag kanske ;)



Fröken Sne'navel!

Något som stör mig men som jag inte kan göra nåt åt är min navel. Den sitter inte längre i mitten utan har halkat ut lite på sidan. Detta är ju inget jag kan göra så mycket åt så nu får man se det komiska i det hela o skratta åt det ist. Dumma navel! Det är inte så mycket kvar av den stackars naveln heller. Vi får väl se om den kommer bli helt slät eller om det fortf kommer finnas en liten liten navel kvar i slutet. Magen blir bara större och större. Lilla P verkar iaf ha det bra där inne! Och inatt har h*n sovit nästan hela natten! Jag fick en himla god nattsömn iaf till skillnad från natten till igår då Lilla P höll igång hela natten..



vecka 31 (30+2)

Imorgon åker vi hem till mina föräldrar. På kvällen blir det en mysig middag för att tjuvstarta min mors födelsedagsfirande. Firandet fortsätter på söndag då vi ska åka från Göteborg till Kiel! Så måndagen kommer tillbringas i Kiel och vi är tillbaka i Göteborg på tisdag morgon. Det ska bli himla roligt och mysigt att åka iväg med hela familjen.

Nu ska jag städa färdigt och sen blir det lite fredagsmys!

Ullared

I lördags besökte vi Ullared för att köpa det sista till bebben.. Dessvärre fick jag inte ritkgit tag på allt som stod på listan men mycket blev det iaf och vi är supernöjda! Vi köpte mycket och kalaset slutade inte på så farligt mycket. Vi alla tippade på mer när vi stod i kön till kassan, men jag va närmast o vann! :)

Här är alla fynden vi gjorde till bebben med priser för den som tänkt åka dit o shoppa lite..



Skötbädd 89,95 kr. Tvättlappar Lillgårdens 20,95 kr. Tvättservetter 8,95 kr.
Nässug 12,95 kr. Nagelvårdsset 14,95 kr. Natusan Babyoil 9,95 kr





Barnfilt 69,95 kr. Nalle Puh barnfilt 59,95 kr. Haklapp 14,95 kr. Hjälm 16,95 kr.
Mjukisbyxor (gråa, röda) 29,95 kr/st. Byxor (mörkblå) 34,95 kr. Byxor (vita) 29,95 kr.
Jeansbyxor 79,95 kr. Body (vit) 29,95 kr. Body (mönstrad) 34,95 kr. Body (Nalle Puh) 39,95 kr.




Vägglampa 99,00 kr. Spjälskydd 99,00 kr. Lampskärm 79,95.
Natusan amningskupor 34,95 kr. Mam Nappflaska 48,95 kr. Flaskborste 16,95 kr. Esska nappar 25,95 kr. Napphållare 29,95 kr. Barnplåster 3,95 kr. Kontaktskydd 12,95 kr. Hörnskydd 12,95 kr. Skedar 8,95 kr.




Stacking actions blocks 79,95 kr. Babys first blocks 69,95 kr. Skallra 39,95 kr.
Sköldpadda 39,95 kr. Skallra 39,95 kr.


Ergonomiskt..

..ska det vara! Klickade hem en ergonomisk bärsele av märket Connecta. Och idag hämtade jag ut den på posten :) Den känns himla smidig och lätt, hoppas det är lika smidigt att ta på sig den när det är en liten bebis i också.
Man knäpper den först runt midjan, sedan ska man lyfta upp bebisen, hålla den på magen och fälla upp "rygg-stycket", sedan korsar man "ryggsäcksbanden" bakom ryggen och knäpper fast dom på sidorna. Tada!




Connecta Baby carrier är designad av en 6-barnsmamma från England, Hannah Hamer, och baserad på den klassiska Mei taien. Hon har spenderat lång tid och mycket arbete för att utforma den perfekta bärselen. Connectan är mycket noggrant genomtänkt vad gäller bekvämlighet, lättanvändlighet och design. Axelbanden är vadderade. Sittdelen är unikt formad för att passa barnets kropp på bästa sätt. Sittdelen kan rullas upp för att korta höjden om man önskar. Connectan är rekommenderad av tillverkaren från nyfödd (3,5 kg) och upp till 16 kg. Den kan användas att bära på mage eller rygg.
www.knyt-an.se

RSS 2.0