Nej det är ingen vanlig dag...

...för det är Astrids födelsedag! HURRA! HURRA! HURRA!
Liten blir stor idag, Astrid fyller 1 år!

Sommar, sommar, sommar...

Jag beställde lite begagnade kläder från 18månader.se, dom säljer billiga begagnade kläder med märken från England och USA. Dom hade mycket fint och jag tyckte att det var riktigt billigt. Men sen var jag lite tveksam med tanke på att det var begagnade kläder. Men när jag hämtade paketet tidigare i veckan blev jag glatt överraskad. Kläderna ser nästan nya ut och dom var jättefina! Så jag är superglad och kommer absolut att beställa därifrån igen.


Söta haklappar


Bodys med bla. Nalle Puh på.


Tuffa jeans


Mer Nalle Puh.
Allt i neutrala färger som passar både tjejer och killar.


Midsommar firade vi här i stan tillsammans med "nyårsgänget", vi åt gott, spelade spel och hade väldigt trevligt. Jag provade lite av systemets alkoholfria utbud och ja, det var väl sådär. Jag provade två olika "läskedrycker" som det så fint heter och ett alkoholfritt jordgubbsvin och vinet var väl det som var godast, men ganska sött. Kvar har jag en öl som står här i kylen och som jag ska provsmaka en annan gång. Tänk nästa sommar då får jag också ta en öl och njuta av sommare. Eller njuta av sommaren kan jag göra ändå utan alkohol men tänk en kall god öl!



Mums!


Idag har vi varit iväg på en liten utflykt. Först var vi vid Brahehus och åt glass och kollade på den fina utsikten. Sedan åkte vi till Gränna och la oss på en filt vid stranden, i skuggan då jag svettas som en gris nu när det är så varmt. Vi åt pastasallad och låg på filten och bara njöt av sommaren. Ibland är livet bra härligt! Eller det är det rätt ofta just nu :)
Dumma som vi är tog vi såklart inte med oss våra badkläder, men vi åkte en sväng till Axamosjön när vi kom hem, dock var det ju så kallt så jag doppa inte mer än fötterna!


Kärlek



Picknick vid standen

Tittut Lilla P

Idag har vi varit på ultraljud! Lilla P mådde bra och allt var som det skulle. H*n viftade endel med armarna och vi kunde skymta när h*n kliade sig i ögat. Det var så skönt att allt var bra, jag va ganska nervös att Lilla P inte skulle leva eller att nåt skulle vara fel. Så det var så skönt att få se hjärtat slå! Men detta är ju ingen garanti, allt kan hända men vi vet att här och nu mår Lilla P bra! Så nu kan vi andas ut! Lilla P låg lite dumt till så det gick inte att få några jättebra bilder. Det är väl typiskt att man ska vända ryggen till och lilla vänd mot min rygg. Men två bilder fick vi iaf med oss :)


Här syns ryggraden och bakhuvudet väldigt tydligt och man kan se den lilla handen bakom huvudet.


Här ser man också ryggen och bakhuvudet tydligt och man kan även se ett ben som är böjt upp mot magen.

Igår var vi inne i stan och käkade glass vid piren. Sen var vi inne på H&M då jag behöver utöka min garderob med lite större kläder. Har bara ett par byxor att använda och det är inte så kul. Jag hittade ett par snygga mamma-jeans så nu har jag iaf två par byxor att växla mellan. Sen hittade jag en fin vit topp som jag ska ha på midsommar tänkte jag och en annan topp och en kofta. Kände mig väldigt nöjd när jag gick ut genom dörrarna. Det är inte så lätt att hitta mammakläder tycker jag. H&M har endel fint och det är inte allt för dyrt heller, sen har dom många vanliga långa t-shirtar också som man kan ha även om magen börjar bli stor.


Min nya topp som jag ska ha på midsommarafton och dom nya jeansen.

v.19

Idag har vi fotat magen, den växer och veckorna går. Vi är redan i v.19 (v18+5) och har snart gått halva tiden! Tiden springer iväg och det är ju på sätt och vis rätt bra, eftersom vi längtar tills november.
På tisdag går vi in i v. 20 och vi ska på ultraljud på eftermiddagen. Kommer ihåg när vi var där sist, det va så himla mysigt och det kändes som en evighet tills nästa gång när vi bokade en tid, men nu är vi nästan där. Lite nervöst är det allt men det ska bli så himla kul att få se Lilla P igen!
Här kommer en bild på magen, den har blivit lite större och "fylligare", större på sidorna och den har blivit större längre upp.


v. 18+5

Äntligen hemma..

I söndags åkte Henrik till Sthlm på kurs och vi skulle vara ifrån varandra nästan en hel vecka. Jag saknade honom så otroligt mycket under dessa dagar. Som tur va hade jag min syster här på besök. Hon kom i tisdags och åkte hem idag och tur va det för annars hade jag nog inte klarat av dessa dagar helt själv.

I tisdags eftermiddag hämtade jag en hungrig syster vid stationen. Vi åt lite på stan innan vi gick hem.
I onsdags förmiddag gick vi in till stan och strosade runt i 4 timmar! Vi åt gott innan vi gick hem och vilade en stund för att gå in till stan igen och kolla på bio. På bioduken visades "Kommisarie Späck" och den bjöd på många goa skratt.
I torsdags fixade vi till på balkongen och fick upp "kattfängelset" så nu är dom små katterna säkra på balkongen och kommer förhoppningsvis inte kunna trilla ner. Det tog betydligt längre tid än vad vi trodde att det skulle göra och såklart var vi ute och pillade med detta när det var som varmast på dagen. Kvällen avslutade vi med att baka och sedan titta på film..
Igår tog vi det lugnt och gjorde inte allt för många knop och på kvällen var det äntligen dags att åka till stationen och hämta älsklingen som kom med tåget 20.40

Det är så skönt att ha honom hemma igen. Har saknat honom väldigt mycket, att man kan sakna och längta så mycket efter en annan människa. Nu kommer han iaf att stanna på hemma plan ett bra tag innan jag släpper iväg honom igen..


Fabler

Idag har jag varit på IKEA :) Jag åkte dit så jag var där strax efter 10 när dom öppnade och parkeringen var redan då full med bilar! Jag hade ju förväntat mig att jag skulle vara ganska ensam. Men ack så fel man hade. Men det va inte så mycket folk att man behövde slå sig fram. IKEA har en jättefin barnserie som heter Fabler med massa söta djur. Och nu tänkte jag att det var dags att inhandla det jag så länge varit sugen på. Det kommer ju snart ut en ny katalog och man vet inte hur länge den här serien får vara kvar och jag skulle bli väldigt ledsen om jag gick miste om dessa söta saker! Dom hade ju dessutom allt jag ville ha inne, vilket inte är alltid. Så nu är jag beredd att ta emot det nya som kommer! Vi får ju hoppas att det kommer en ny fin barnserie så man kan shoppa lite till ;)


Här är lite av det jag köpte på IKEA:


Två påslakanset! Så himla söta!



Skötunderlägg, smidigt att ha med på resan.



En söt skallra!



Badhandduk med huva.



En mobil som ska hänga ovanför spjälsängen.
I korgen sitter även en groda som kan skymtas lite.




Jag älskar IKEA!



Vinden

I helgen var vi hemma hos svärfar och njöt av solen. Vi var uppe på vinden och kollade igenom alla barnkläder som fanns sparade, man kan ju säga att modet har förändrats och tur är väl det! Vi hittade hemska bebiskläder i brunt och orange, att man kunde klä sina barn i sånna kläder och tycka att det va fint!? Men lite fint hittade vi allt som små tröjor och jättefina hängslebyxor och mycket av det har Henriks mamma sytt så då känns det extra roligt att använda. Sen hittade jag en söt lite stol också som jag tänkte slipa och måla i någon ljus färg. Daniel trodde att deras mamma hade haft den när hon var liten. Den är väldigt fin och kommer nog bli ännu finare med lite ny färg.
Vi får se vad vinden hemma hos mina föräldrar har att erbjuda sen..


Här är lite bilder på våra fynd



Min favorit är dom rödrandiga hängslebyxorna



Små söta överdelar



Den söta lilla stolen

En fisk i magen!?

Nu har jag börjat känna av det lilla livet i magen :) Det är små, små rörelser, känns som ett "fladder" eller som en liten fisk som sprattlar till. Det är lite svårt att beskriva känslan, men det är nästan en pirrande eller kittlande kännsla fast det "fladdrar" samtidigt. Det känns skönt att känna av Lilla P och få en bekräftelse på att det faktiskt är ett litet liv där inne, även om magen växer! Vilket är väldigt roligt! Det känns skönt att man börjar känna av det nu, att både se och känna. När man går i månader och man ingenting ser och ingenting känner (om man bortser från graviditetssymtomen), känns det väldigt overkligt även om vi har fått se Lilla P en gång!
Nu får vi se hur lång tid det tar innan det kommer sparkar! Och stackars Henrik han missar ju allt detta, han får ju inte känna det lilla "fladdret" och sen dröjer det kanske ytterligare några veckor efter att jag kan känna sparkarna innan han kan känna dom. Fast lite belöning ska jag väl ha, han slipper ju faktiskt alla krämpor ;)



Lilla P?

RSS 2.0