Kära mor

Helgen har jag spenderat hemma hos mina föräldrar medans Henrik jobbade.


I lördags blev det lite bullbak på förmiddagen innan jag åkte den långa vägen hem till mina föräldrar. På kvällen grillade vi! Mums! Det är så gott med grillat och vi kan ju inte grilla när vi bor i lägenhet, inte så kul att ställa sig med grillen nere vid vägen. Men egentligen skulle man ta och investera sig i en elgrill, det ska ju inte ryka eller osa från dom. När vi hade ätit oss mätta på fläskfilé, klyftpotatis o tzatziki knödde vi ihop oss i soffan o kollade på Eurovision och rätt låt vann ju faktiskt! Eurovision bjöd på många skratt o livliga diskussioner om kläder, hår och smink.
Igår firade vi lilla mor, hon fick ett halsband utav mig. Sedan hade vi middag med farmor och mormor som hedersgäster. Mormor klappade mig på magen och sa "mommo tycka bra". Det va så roligt att höra och mamma sa att mormor tycker att det ska bli så roligt. Det har ju faktiskt börjat synas lite nu :) och som Henrik säger "jag ser inte tjock ut utan det syns att det är något annat på gång". Vi har faktiskt tagit lite magbilder nu ikväll.
Gårdagen avslutades iaf med en promenad och pannkakor innan det var dags att åka hela vägen hem igen.

Imorgon har vi gått 16 fulla veckor

Inga kattungar här inte..



Idag har vi varit hos veterinären och kastrerat lilla Astrid. Hon har varit väldigt medtagen och är fortfarande. Sover, sover och sover.. Men hon börjar pigga på sig nu så imorgon är det nog den gamla vanliga Astrid igen. Majsan har varit så förstående och smygit runt här hemma för att inte störa och så har hon legat i närheten så hon har haft koll på henne. Det är skönt att hon inte är på henne för mycket iaf utan bara kollar till henne o nosar lite på henne. Astrid vinglar runt här lite, men är ganska stadig på bakbenen men hon har gjort några misslyckade försök att ta sig upp i soffan, men med lite hjälp så. Imorgon tar vi nya tag!

På landet..

Igår åkte vi till svärfar och tillbringade halva dagen på landet. Först var vi hos Inger och fikade, tack för gott fika och trevligt sällskap!
Svärfar hittade vi såklart borta vid ladan. Vi hälsade på den nya ladugårdskatten Emil, han var så söt att jag ville ta med mig honom hem till Astrid och Majsan. Men det tyckte dom andra inte var en bra idé. Sen promenerade vi bort i hagarna och kollade på kalvarna som nu hunnit växa till sig lite sen sist. När vi kom in igen fick jag en liten present av Josefina och i den fanns en jättesöt body! :)
Kvällen avslutades med grillning! Jättegott! Fast kvällen avslutades egentligen med piggelin. När vi kom hem var jag så sugen på Piggelin och inga affärer va öppna så vi tog oss en promenad bort till macken och jag köpte mig 6 st piggelin. Han i kassan sa "piggelin är gott!" och skrattade och undrade nog va jag va för idiot!

Lite bilder från dagen:


Lilla Emil


Muu


Kalvarna


Kissen


Snigel


Tack Josefina!


Mums!

Från början tills nu..

På kvällen den 15 mars gjorde jag ett graviditetstest som visade positivt, Henrik var på jobbet och jag berättade för honom så fort han kom hem och vi kramades länge i hallen. Det va så overkligt och svårt att förstå, många tankar på en gång. Men det här kommer att bli bra, det kände jag från allra första början.



Det blev ett tydligt +

Den 1 april var vi på hälsosamtal på familjecentralen och vi fick träffa vår barnmorska Britta för första gången. Vi fick massa papper och en bok där det står allt som man behöver veta. Men det har utökats med några fler böcker, jag läser allt jag kommer över. Vi fick information om vad man ska äta o tänka på, ingen alkohol eller nikotin osv. Och jag kastade snusdosan samma dag som jag fick reda på graviditeten. Och det går över förväntan, men det är nog för att man är motiverad! Vi fick en ny tid för inskrivningssamtal och sen fick vi gå hem och fundera över om vi ville göra ett KUB-test för att ta reda på om det finns någon risk för Down syndrom. KUB-testet är ett kombinerat test med blodprov och ultraljud. Vi ringde och fick en tid för ultraljud den 30 april.

Den 30 april närmade sig med stormsteg och vi var båda lite nervösa, skulle det finnas något där inne? Och ja det gjorde det! Där inne fanns det en liten krabat, det var det häftigaste vi varit med om. Man kunde se Lilla P så tydligt, armar o ben, en liten näsa och alla fingrarna. Det va magiskt! Hjärtat slog som bara den, med 140-150 slag/min. Lilla P var ungefär 5 cm lång och beräknat förlossningsdatum är den 15 november.



Lilla P

Tiden går sakta men säkert framåt, nästa milstolpe är det stora ultraljudet den 22 juni. Det ska bli roligt att få se Lilla P igen och kanske kan vi få skymta vad som döljer sig mellan benen.

Man kan ju inte låta bli att fantisera, drömma o planera! Vi har redan möblerat om här lite så vi får lite mer plats i sovrummet och så har vi utökat med lite mer förvaring. Det är mycket som ska inhandlas och det är inte gratis! Tror att det kan vara bra att vara ute i god tid, att hitta en barnvagn i denna barnvagnsdjungel är inte lätt. Men det är ju lite för tidigt än för att börja handla så nu är det bara att vänta. Men det kliar i fingrarna och jag kunde faktiskt inte hålla mig riktigt utan va tvungen att köpa lite söta kläder.


Jag kände mig så lycklig när jag gick till kassan och skulle betala!


Idag är vi i v.15 (14+2). Det är lite smått rörigt med veckor hit och dit, men man räknar iaf såhär; vi är i den 15:de veckan men har gått 14 fulla veckor och 2 dagar. Det är så man räknar under graviditet och man beräknas gå 40 veckor +/- 2 veckor. Man räknar inte i månader eftersom man inte är gravid i 9 månader utan ungefär 10 månader. Ja, så här är vi nu..

 


RSS 2.0