Familjefotografering

 

 


Premiär!

Idag var det dags för den första promenaden, men det tog allt lite tid innan vi kom ut. Först passade jag på att amma lilla Elisa innan jag o Henrik åt lite lunch. När vi krånglat på pluttan alla kläder blev hon ledsen och började smacka med munnen. Så det var inte mer än att ta av henne och sätta sig ner i fåtöljen. Det fick även bli ett blöjbyte innan vi klädde på henne igen. Och nej vi kom inte ut denna gången heller utan Elisa känner efter "hmm.. jag är nog fortf lite hungrig" så på det igen. Så efter två amningar o ett blöjbyte kom vi äntligen ut! Hon åt alltså två gånger på båda brösten inom loppet av två timmar, matglad!? Tur att vi inte har några tider att passa! Elisa somnade iaf gott sen när vi kom ut! Det var väldigt skönt att få komma ut lite, andas lite frisk luft och se lite annat.. Trots att underlaget inte är det bästa gick vagnen väldigt bra att köra. Trodde det skulle bli mycket besvärligare!

På morgonen hade vi även besök av BVC-sköterskan, hon informerade lite om vad som kommer att hända framöver med kontroller, sprutor, föräldraträffar osv. Eftersom att Elisa hade gått upp 70 g sist så tyckte hon inte att vi behövde väga henne idag, det hinner inte hända så mycket på två dagar. Utan vi fick en tid nere på BVC på måndag och då kommer hon att vägas. Känns som att vi kommer bo där nu framöver, det va en himla massa kontroller! Tur är att det ligger så nära, en kort promenad på 4-5 min.







Återbesök på BB



Elisa är helt underbar! Hon är så duktig och ammar bra och sover bra på nätterna. Nu när mjölken börjat rinna till går allt väldigt bra och Elisa är ännu mer harmonisk. Hon visar tydligt när det är dags för mat så vi slipper mycket skrik och gråt sedan äter hon duktigt, blir nöjd efter amning och sover sedan gott. En favorit är att ligga och sova på bröstet.
Nu när hon får i sig den riktiga mjölken har bajset ändrat färg och blivit senapsgult och hoppla vad det luktar illa! Hon är en riktig prutt- och bajsmaskin våran lilla Elisa!


Idag har vi varit på BB på återbesök, går man hem innan bebisen är 24 timmar får man komma tillbaka på ett läkarbesök 3 dagar efter. Så idag fick Elisa träffa farbror doktorn och sedan träffa barnmorskan för provtagning (PKU) och vägning.
Läkarundersökningen gick fint, allt var som det skulle. Även provtagningen gick bra, hon fick lite sockerlösning och sög på mitt finger och sa faktiskt inte ett knyst när dom stack henne i huvudet. Efter det var det vägning, vanligast är att alla barn går ner i vikt och brukar inte uppnå födelsevikten innan efter 10 dagar ungefär. Men vår lilla tjej hade istället ökat i vikt med 70 gram, vilket är jättebra och inte så vanligt. Så mamma är väldigt nöjd, det tyder ju på att allt fungerar som det ska med amningen. Det där med amning ligger lite som ett stress- och orosmoment i bakhuvudet och kommer väl göra ett tag till, men det här va verkligen något som fick mig lite lugn och framför allt väldigt glad!
Så nu är vi utskrivna från BB och kommer flyttas över till BVC, det kommer troligtvis ringa någon därifrån under morgondagen för att boka en tid för hembesök.



Vår dotter!



Elisa Julia Pettersson
2010-11-19 23:53
3695 g, 52 cm


Min fölossningsberättelse:
Förlossningen gick bra men var något utdragen. Vattnet gick 00:20 natten till fredag, det va inte som jag hade tänkt mig utan snarare som på film, en stor flod. Vi fick åka in på fredag morgon för kontroll och blev inskrivna kl 07:49. Vi blev tilldelade ett rum där Elisa sedan föddes kl 23:53. Både jag och Henrik hade räknat med att få åka hem igen då värkarna inte var så starka men pga infektionsrisken som finns när vattnet gått fick vi bli kvar och som tur va hade vi tagit med oss BB-väskan ifall ifall. Det blev en lång dag, värkarna ville inte komma igång ordentligt och vid 14-tiden blev jag erbjuden akupunktur för att se om det kunde påskynda värkarbetet. Värkarna blev lite kraftigare men inte tillräckligt och vid 16-tiden fick jag värkstimulerande dropp. Värkarna blev nu kraftigare och kom tätare. Vid 18-tiden fick jag penicillin kopplat till droppet då det gått 18 timmar sedan vattnet gick. Vid 21-tiden var värkarna så kraftiga att jag ville ha EDA (ryggbedövning), det var som att komma till himmelriket! Jag hade möjlighet att vila och t.om. slumra lite trots att värkarna var många. Eftersom jag hade fått bedövningen passade dom på att öka droppet och kl 23.40 startade krystvärkarna och 13 min senare låg vår dotter på min mage och jag kände tårarna komma! Det var en underbar känsla och hon var det vackraste jag någonsin sett!


BF - Dagen D

Idag är det dagen D, men än har det inte hänt särskilt mycket! Lilla P har det nog rätt bra där inne i magen så vi får väl se när han eller hon vill titta ut. Än så känner jag inte så mycket. Men det kan ju faktiskt dröja två veckor till om det skulle vara så. Men jag hoppas att den kommer nu i slutet av veckan om inte innan. Henrik hade hoppats på att den skulle kommit igår på fars-dag, men han får vänta tills nästa år innan han får bli firad.

Vi går här hemma och väntar, men dagarna rullar på ganska bra ändå. Trodde att det skulle gå riktigt segt men se nu är snart ytterligare en dag över och vi är en dag närmare. Henrik har dock börjat inse allvaret nu och han börjar bli ganska nervös. Vilket jag tycker är både gulligt och framför allt väldigt roligt ;)

Vi passade på att fota magen idag på den stora dagen, kan det vara sista fotot kanske!?


v. 39+6

Måndag 8 november

Idag är det en vecka kvar tills Lilla P är beräknad att komma! Från att ha varit 9 månader återstår det nu bara en vecka! I värsta fall 3, men vi hoppas att du vill komma ut till oss nästa vecka! Behöver ju inte vara exakt på dagen, du kan få någon extra dag på dig men inte mer! För nu har vi väntat så länge och vill se vem det är som gömt sig där inne!

Det är nog dags att börja varva ner nu och samla lite energi för man vet ju inte när det är dags riktigt. Men jag känner att jag inte riktigt haft någon ro i kroppen till att ligga i soffan hela dagarna utan jag har vilat en stund o sen har jag varit uppe och pillat och grejat lite. Finns ju fortf lite att gör här hemma. Plocka iordning lite här o var. I fredags fick jag ett ryck när Henrik var på jobbet. Jag fick för mig att jag skulle snygga till lite i barnrummet och satte själv upp två hyllor på väggen, det blev jättesnyggt! Men det var inte så omtyckt av min kära sambo, han tycker att jag borde ta det lugnt och så får han fixa sånt. Och ja, så här i efterhand var det väl inte det smartaste jag gjort. Det var mycket mer omständigt än vad jag trodde, glömmer allt för ofta att jag är stor o osmidig ;) Men jag blev så himla nöjd! Nu känns rummet genast mycket roligare!

Idag har vi en gapig katt hemma, hon går runt här o skriker och jag vet inte ritkgit vad hon vill. Vi har ju börjat sova med stängd dörr till sovrummet nu för att dom ska vänja sig och det har inte varit några större problem. I morses när Henrik gick till jobbet tänkte jag va lite snäll och ha öppet in till sovrummet så dom kunde få mysa med mig i sängen och sova några timmar till. Men Majsan tyckte sanrt att det var dags att gå upp, inte kan man sova bort hela dagen! Men jag kunde iaf slumra lite mellan skriken och en sak är säker, imorgon kommer dörren vara stängd! Förstår inte varför hon vill att vi ska gå upp på mornarna, när vi väl är uppe skiter hon ju i oss ändå!

Nej nu ska jag krypa ner i soffan och kika på lite serier och verkligen gå in för att inte göra ett smack idag!

v.39

Idag går vi in i v. 39 och det är 13 dagar kvar till BF! Två veckor är ingenting men samtidigt en evighet! Vi har passat på att ta lite magbilder idag, kul att jämföra vecka för vecka sen.

Imorgon ska vi till barnmorskan igen, man springer verkligen där hela tiden nu det sista. Men nu kommer det inte bli så många mer tider. Vi ska hyra en TENS-apparat och ska få med oss den hem imorgon. Man ska ju gärna prova den innan så man vet hur den fungerar och så sen. Den kommer framför allt att vara ett hjälpmedel här hemma när värkarna börjar innan det är dags att åka in till förlossningen. Det kan ju ta sin lilla tid här hemma så jag hoppas att den kan vara till hjälp.


Här kommer en magbild!


v.38+0

Hej tomtegubbar..

I helgen hade vi besök av mina föräldrar igen och i söndags gjorde vi en utflyckt till Falköping och Falbyggdens Ost och kikade på deras julmarknad. Så mysigt, massa söta tomtar och andra julsaker. Jag kom såklart hem med lite nytt julpynt, har ju lite mer yta att fylla detta året. Det ska bli så roligt att ställa ut alla tomtar och hänga upp stjärnor i fönstrena :) Mysigt! Dessutom är vi tre! Lilla P har tittat ut då :) Det är bäst för dig att du är en snäll bebis så mamma hinner julpynt! ;)

Det här hade jag iaf med mig hem..

Igår hade Henrik med sig resterande delar av barnvagnen när han kom hem från jobbet :) Den är ju så himla snygg! Jag är verkligen kär i våran barnvagn!
Sittdelen kommer vi ju inte börja använda innan lagom till sommaren men såhär ser den iaf ut och till sommaren kommer det dessutom att sitta en glad lite flicka eller pojke i den..



Henrik har åkt till jobbet så jag får klara mig själv tills han slutar kl 23. Det är snart dags att gå o hänga upp tvätten och sätta igång en ny maskin. Det är så underbart att ha en tvättmaskin i lägenheten! Man kan tvätta utan att behöva springa upp o ner i trappen, man behöver inte känna att man hela tiden har en tid att passa eller att man måste tvätta massor, det räcker ju att tvätta en maskin! Fast vi har inte ritkgit kommit in i det tänket än. Jag planerar fortf lite som man gör när man bokar tvättstugan. Men jag behöver inte vänta tills tvättkorgen är full o tvätta en hel dag. Fast jag måste ner o boka en tvättid iaf, så jag kan tvätta lite sängkläder, det är inte lika smidigt att tvätta uppe i lägenheten då jag inte har så bra torkmöjligheter för stora lakan. Men, men..

RSS 2.0