Onsdag 23 februari

I måndags var vi på lekdate hos Tuva och hennes mamma. Elisa tyckte det var jättespännande att titta på Tuva och gav henne flera leenden. Dom är för söta ihop! :)

Förberedelserna inför dopet på söndag fortsätter. Idag blir det en säng till Ikea, ska köpa några ljuslyktor, vaser och flytande ljus till borden. Annars är nog det mesta klart. Ska väl bara välja ut vilka kläder Elisa ska ha på sig efteråt på kalaset hemma. Min klänning passade ju jättebra, tvättade den igår och Henriks skjorta blev också jättebra! Har pysslat ihop ett kort till Elisa och så måste hennes present slås in. Annars så. Vi åker hem till mina föräldrar på fredag. På lördag ska det bakas lite tårtor och dukas och fixas. Smörgåstårtorna ska också hämtas. Ska bli så roligt, men samtidigt lite nervös faktiskt. Men vi har ju fått papper på vad som kommer hända i kyrkan och det vi ska göra är ju bara att svara på prästens två frågor; -Vilket namn har ni gett ert barn? - Vill ni att ert barn skall döpas till denna tro och leva med församlingen i Kristi gemenskap? Det ska vi väl klara av att svara på.

Lite sugen på nya gardiner till vardagsrummet, dom vi har nu känns faktiskt lite höstiga. Hittat ett par jättefina, lite annorlunda kanske, nämligen gula! Inte så vanlig färg faktiskt men tycker att gult är väldigt fint. Tycker inte att dom känns så påskiga heller, annars är ju risken stor att gult blir påskigt. Tror att dom skulle kunna passa riktigt bra i vårat vardagsrum. Det är ju väldigt stort och ljust och har inga direkta färger som är svårkombinerade. En stor rosa-röd-svart tavla, men det passar nog fint. Hittade även snygga kuddar till soffan och på Ikea finns det fina vaser i ljusgrönt som nog skulle passa fint på tv-bänken samt ljus i samma ljusgröna färg. Vi får väl se vad Herik säger (inte för att han har så jättemycket att säga till om när det gäller gardiner o dylikt).

Jotex

 

Nu har pluttan vaknat till och ligger här och pratar lite. Hon har hunnit med en liten powernap på 30 min. Hon tyckte att det var morgo redan kl 06.50 idag. Så efter lite mat blev det mys i soffan och jag fick dricka lite kaffe och på tvn visades Vakna med The Voice. Dom är väl för härliga! Jättebra sällskap på morgonen tycker jag!

Nej, vi ska nog gå och väcka pappa nu!


Månadsfotografering

Eftersom att vi var på dop igår hanns det inte med någon månadsfotografering. Det var inte tillräckligt bra ljus när vi kom hem så därför fanns det med på dagens agenda istället. Pappa Henrik jobbar natt så idag fick det bli mamma som var bakom kameran och ja jag får väl säga att jag är rätt nöjd med bilderna ;)

 

Nej nu får det verkligen bli sängen. Lilltjejen är ju rätt morgonpigg så jag borde kommit i säng mycket tidigare. Jag är faktiskt reda att hoppa direkt i sängen men så fastnade jag såklart här o så vips blev det ett nytt inlägg.

Elisa har nästan pratat oavbrutet hela dagen, började redan tidigt i morses, då vaknade jag av att hon låg och pratade med sig själv i sängen. Hon är för söt. Ungefär som att vakna till fågelkvitter!

Imorgon åker vi och hälsar på Tuva! Småtjejerna får busa medans vi mammor fikar och pratar om allt från bajsblöjor till kläder skulle jag tro. Ska bli roligt!


3 månader

Idag den 19 februari har Elisa hunnit bli 3 månader. Våran lilla prinsessa! Hon växer så det knakar! Det är så roligt att se henne. Händer nästan nya saker varje dag! Mamma och pappa är så stolta över dig!

Den 19 februari betyder inte bara 3 månader utan även dop för Elisas lilla bästis Tuva. Så vi stressade till kyrkan idag kl 13.00 och vi hann faktiskt i tid. Vi trodde faktiskt inte att vi skulle hinna i tid utan jag var förberedd på att vi skulle smyga in och sätta oss längst bak. Vi satt iofs längst bak ändå, men det var för att det var så mycket folk och av praktiska själ. Det var inte bara Tuva som döptes idag utan även två andra barn. Så kyrkan var fullsatt. Elisa sov sig igenom hela dopet och Tuva lika så. Så söt, hon sov när prästen lyfte upp henne för att visa upp henne och hela församlingen skrattade. Sötnos!
Efteråt var det fika med bullar, kakor och tårta i hembygdsgården som låg precis bredvid. Jättegott och jättemysigt! Elisa vaknade lagom till kaffet var upphällt. Funderar på om lukten av kaffe fungerar som en väckarklocka, det slår ju aldrig fel! Elisa satt med och log och pratade om vart annat. Vi hade med oss både pekbok och skallra för att underhålla henne och pekboken underhöll även en annan liten flicka så hon fick låna den en stund. 2 år och hur charmig som helst. Det visade sig även att hennes pappa är arbetskamrat med Elisas gudfar. Lite roligt!
Lilla Tuva fick massa fina doppresenter och av oss fick hon två små askar som jag målat. På den ena som är lite större står Tuvas namn och födelsedatum och så har jag även skrivit "Här samlar jag på fina minnen..." och på den lite mindre står det "Mina pärlor och diamanter". Tyvärr glömde jag såklart att fota dom! Men ska försöka komma ihåg att göra det när vi ska hälsa på dom på måndag. Kul att ha kvar en bild på dom iaf. Funderar på att göra något liknande till Elisa. Dom går iaf i temat rosa, blommor, fjärilar och pärlor. Till det gjorde jag även ett eget kort.


Väl hemma fortsatte Elisa att vara vaken och det hela slutade i en smärre katastrof. Elisa blir väldigt gnällig när hon är trött och nu skrek hon helt otröstligt och det tog mer än en timme innan jag fick henne att somna. Stackaren! Det gör så ont i hjärtat och man känner sig frustrerad för att vad man än gör så hjälper inte det. Men hon somnade strax efter 19.00 och sover sedan dess här bredvid på soffan. Undantag från våra kvällsrutiner. Men ville inte väcka henne sen för att byta till pjamas. Hon behöver verkligen sova. Så hon får ligga här tills det är dags för mig att också sova. Och det blir nog ganska så snart för börjar bli riktigt trött. Det är faktiskt väldigt skönt att ha henne här hos mig. Henrik jobbar och ensamheten blir så väldigt påtaglig när hon ligger i sin säng och sover på kvällen. Galet, jag vet! Igår när jag hade nattat henne och satt själv i soffan kände jag mig så fruktansvärt ensam och jag saknade henne så det gjorde ont! och så låg hon och sov 10 meter från mig. Sinnessjukt!? Ja, kanske? Kärlek? Absolut!


Elisa..
..har nu ökat med 2125 gram sedan födseln och med 690 gram senaste månaden.
..har vuxit 9,5 cm sedan födseln och med 2,5 cm senaste månaden.
..äter var tredje-fjärde timma på dagen.
..nattas mellan 20-21 och sover till 07-08.
..äter en gång på natten.
..äter 165 ml vid varje måltid.
..jättestark i nacken.
..älskar att stå upp och står så fort tillfälle ges, såklart med hjälp men orkar bära upp sin egen vikt.
..ler mycket, men har ett nytt superduper leende där hon riktigt strålar.
..pratar ganska mycket.
..gillar att titta på tv.
..äter mycket på sina händer.
..greppar och tar efter saker och gillar att hålla i saker. Speciellt våra fingrar.
..gillar att titta i pekböcker och på färgglada bilder.
.. bajsar varannan dag.
.. har gått från storlek 56 till 62 på dom flesta av kläderna.
.. har bytt blöjstorlek till 3.







Sommaren 2011

Tanken var att jag skulle jobba i sommar. Jag har varit helt inställd på att jag ska jobba i sommar. Men för någon vecka sen började jag tveka. Ska jag verkligen jobba? Har gått och funderat på detta ett tag nu och inte kunnat bestämma mig riktigt. Det rör sig om sex veckor bara och jag trivs ju jättebra där och det skulle vara jätteroligt att träffa alla igen! Sommaren är ju roligast med alla vikarier. Men samtidigt vill jag vara hemma med Elisa! Känns så fel att vara frånvarande så mycket. Det händer ju så mycket just nu, hon utveckals hela tiden och lär sig nya saker och jag vill vara delaktig och där just när det händer. Så nu har jag betämt mig, jag ska vara hemma hela sommaren med Elisa. Jag har jobbat varje sommar dom senaste fem åren så nu ska jag passa på att njuta av sommaren tillsammans med min underbara dotter! Hon är bara liten en gång. Henrik ska ha semester fyra veckor istället för åtta veckor nu så vi har fortfarander mycket tid tillsammans. Dessutom jobbar han så bra att han bara behöver ta någon pappadag så kan han vara ledig en hel vecka. Så det kan vi utnyttja istället! Känns väldigt skönt att jag tagit detta beslut nu då jag tänkt på detta ganska mycket. Nu kan jag lägga detta bakom mig och lägga min energi på annat..


http://henrikpettersson.blogg.se/

Salong Karlsson/Pettersson

Dagen har gått i skönhetens tecken eller nåt.. Det började med att jag gick ner till affären för att hämta ut ett paket med lite kläder och så passade jag på att köpa lite färg till ljusa slingor. Dom mesta av kläderna passade men en jacka som jag hittade på rean och en topp åker tillbaka tyvärr. Huvudsaken var ju att min klänning och Henriks skjorta passade och var snygga! Kommer bli jättebra tror jag!


Henrik behövde klippas lite då hans hår blivit väldigt långt. Så jag klippte lite på sidorna och runt öronen så får han behålla längden uppe på huvudet så det går att fixa till med lite vax. Sedan var det min tur! Jag satte på mig den ursnygga mössan och började ta fram slingor fram och på sidorna och så fick Henrik avsluta där bak eftersom att jag inte såg. Sedan i med lite blekning och 40 min senare var det klart. Helt okej faktiskt! Skulle behövts många, många fler slingor. Men jag fegade lite. Det är inte fult alls, det är bara det att det inte syns så jättemycket. Men håret har fått lite mer liv. Fick ett presentkort på klippning och färg i julklapp men tänker faktiskt spara det till våren/sommare. Roligare att göra sig snygg i håret då. Så deth är får duga tills vidare. Kanske gör lite mer slingor om ett tag. Får se, trivs väldigt bra i lite mörkare. Har varit mörk dom senaste åren med nåt undantag för ljust någon gång. Men det har alltid slutat med att det blivit mörkt igen efter några månader. Så får se vad jag hittar på till sommaren..

Elisa är forsatt lite hängig faktiskt och sover väldigt mycket. Men det är absolut på bättringsvägen. Hon fick ett trevligt paket med posten idag. Det innehöll två jättefina pekböcker från Goboken samt en skallra och en bok till mamma och pappa om bebisens utveckling. Den ena pekboken var av tyg och innehöll både prasslande sidor och lite "luckor" där djur gömde sig bakom. Den andra var en riktig pekbok i kartong om en liten pojke vid namn Wille. Sidorna hade olika ytor, upphöjda mönster och lena delar. Jättefin! Med i boken på varje sida fanns även en skallra som såg ut som en röd katt och en sådan fick hon också. Lite rolig idé tycker jag!
Goboken är en bokklubb för små barn, från 0-6 år. Man får hem paket med böcker som passar just ens eget barn. Man behöver inte köpa varje paket utan kan avbeställa. Man får veta innan vilka böcker som kommer nästa gång så då kan man välja själv vad man vill ha och inte vill ha.



Raindrop Technique

Även kallat Regndroppsterapi eller Regndropps massage var överraskningen som min underbara Hernik hade till mig. Vi gav oss iväg hemifrån strax efter halv sju och åkte iväg mot Taberg. Väl där åkte vi till ett villaområde och stannade utanför ett rött hus. Hmm. Vad skulle hända nu!? Vi ringde på och det öpnnade en kvinna i vita kläder och det vi möttes av en doft av örter. Och jag fick berättat för mig att jag skulle få massage. Och inte vilken massage som helst utan Raindrop Technique. Den bygger på nio eteriska oljor - Valor, Oregano, Timjan, Vintergröna, Basilika, Cypress, Mejram, Pepparmint och Aroma Siez. Här kan du läsa mer om Regndoppsterapi.


Först masseras oljorna in en och en på fötterna. Efter det droppas oljorna på ryggen, en och en, och med lätt beröring masseras dom in i huden. Massafen består av olika rörelser för dom olika oljorna då dom verkar på olika ställen. Ryggen blir alldeles varm. Sedan får man ett par varma handdukar på ryggen och det känns skönt nästintill ont på samma gång. Med hjälp av sina händer trycker hon på olika ställen på handdukarna. När värmen sedan börjar avta avslutas behandlingen med en massage av rygg, nacke och axlar. Ovanligt men väldigt skönt! Behandlingen tog 75 minuter! Tyvärr är den fortfarande ganska ovanlig så stöter du på den så tycker jag absolut att du ska prova!

Nu tycker Henrik att jag luktar som ett helt kryddskåp och jag kan väl instämma, men jag känner mig väldigt avslappnad och Elisa är Henriks hela natten!

Tack älskling!

Spricker av nyfikenhet!

Elisa mår mycket bättre nu! Fortfarande väldigt trött och lite varm så hon sover mest. Men hon äter som hon ska och det är viktigast! Lilla plutt!

Igår när vi skulle gå och lägge oss vid 23 så var hon riktigt ledsen stackarn. Vi försökte "tvinga" i henne lite mat, gick sådär så hon fick fortsätta att sova istället. Sen sov hon till 05 och då var Henrik uppe med henne och hon åt som vanligt. Henrik tog henne även på morgonen så att jag fick lite sovmorgon! :) Jag var helt slut och vaknade inte ens när dom var uppe och åt. Olikt mig! Men jag var faktiskt helt slut igår, sovit dåligt och gått och orat mig över sprutan och sen släppte all oro när det var över, för det var ju inte så farligt. Sedan fortsatte dagen lite på halvspänn för det var inte roligt att se min lilla flicka så utslagen. Gjorde ont i mitt mammahjärta.


Ikväll väntar en överraskning på mig! Är så nyfiken! Henrik vill inte säga vad det är! Kommer inträffa någon gång mellan 18-19. Tar ca 1-2 timmar. Vi behöver inte åka så långt. Och om jag har fattat det rätt ska inte Henrik och Elisa vara med. Jag kan inte lista ut vad det är! Är så nyfiken att jag håller på att spricka samtidigt som jag är lite nervös! Vad är det som kommer hända!?

Om inte huvudet har hunnit explodera av all tankeverksamhet innan överraskningen så återkommer jag ikväll! Hoppas jag!


Vikt, längd och sprutor

Idag var det dags för ett besök på BVC. Först lite vikt och längd och sedan var det dags för den första vaccinationen!

Elisa fick som vanligt massa fina komplimanger, vårat lilla charmtroll! Det har hunnit gå en hel månad sedan vi var där sist och Elisa har vuxit bra. Hon är nu 61,5 cm och väger 5820 gram. Det betyder att hon vuxit 2,5 cm och ökat i vikt med 690 gram. Inte konstigt att kläderna blivit för små!

Sedan kvarstod ju det hemska momentet som jag bävat för. Vaccinationssprutorna! Bara tanken på dessa sprutor och en jätteledsen Elisa gjorde att jag låg sömnlös inatt och inte somnade innan 01.30. Sent, speciellt när Elisa tycker att det är morgon 07.20! Åter till BVC, det var inte själva sprutan (som visade sig vara 2!) som jag va rädd för utan för Elisas reaktion. Men hon var så duktig! Hon blev såklart ledsen men vi kunde snabbt trösta henne och sedan var hon lugn. Så det var skönt! Hade föväntat mig en mycket kraftigare reaktion.

Elisa har sovit större delen av dagen. Vaknat till korta stunder och kikat runt lite för att sedan somna om igen. Gråten är väl inte så långt bort men det är ganska lätt att trösta henne. Har fått väcka henne för att försöka få i henne lite mat men hon är inte speciellt hungrig så det får bli lite men oftare istället. Lite lätt feber har hon nog för hon känns lite varm. Vi får väl se hur natten blir men hoppas att hon sover som vanligt och så hoppas vi att hon är pigg imorgon.

Hon ligger just nu och sover här hos mig i soffan, idag gör vi lite undantag. Annars brukar hon ligga och sova i sin säng vid den här tiden. Men nu vill jag ha lite mer koll på henne och sen måste jag försöka få i henne mat. Så lite smidigare och mycket mysigare! Men imorgon är det tillbaka till våra rutiner.



Mammas o pappas lilla hjärta!

Alla hjärtans dag

På förmiddagen var jag och Elisa ute på lite äventyr själva och lämnade pappa hemma. Vi packade in barnvagnen i bilen och åkte iväg för att träffa Tuva och hennes mamma. Vi var ute på en promenad och gick sedan hem till dom för att fika! Mums!

Precis hemkommen från Tuva

Elisa hade verkligen jätteroligt! Det började med att hon fick syn på sig själv i spegeln i deras hall. Hon sken upp som en sol och tyckte det var jätteroligt (vi måste, måste, måste köpa en spegel!) Sedan fanns det ju en lurvig fyrbent spännande sak som inte lät som en katt, hmm.. Och så Tuva såklart! Det var spännande att kika på henne också.

Elisa den godingen har varit på jättebra humör hela dagen! Verkligen stårlat som en sol! Älskade unge! Dom senste dagarna har Elisa gett mig jätteleenden så fort hon fått syn på mig. Så fina leenden, hela hon har gnistrat och det värmer verkligen mitt hjärta! Riktig lycka! Så det hoppas jag att hon kommer fortsätta med i all framtid.


jnytt.se fanns idag kärlekshälsningar och där fanns en alldeles speciell hälsning till mig och Elisa! Dessutom avslöjade Henrik att han har en överraskning till mig! :) Något som kommer inträffa på onsdag!? hmm.. Verkar iaf vara något jag ska göra för Henrik skulle ta hand om Elisa så då kommer det iaf inte vara en sak, eller? Så himla nyfiken!

Vi älskar dig!

Helgen

Nu gör jag ett nytt försök! Har påbörjat bloggandet ett flertal gånger men alltid är det något som kommer emellan! Elisa har nu hunnit bli 11 veckor! Till helgen blir hon 3 månader och på själva 3-månadersdagen blir det "dopgenrep". Då ska Elisas kompis Tuva döpas så då får vi se hur Elisa klarar av att sitta tyst i kyrkan. Spännande!

Helgen har varit lugn. Henrik har varit ledig och ska faktiskt vara ledig tills fredag eftermiddag då han börjar jobba igen. Skönt!
I lördags kväll kikade vi lite på Melodifestivalen och det tyckte Elisa var kul. Musik och massa blinkande ljus! Eftersom att Henrik är ledig ville han ta Elisa natten till igår och natten till idag så att jag kunde få sova. Nu är ju inte nätterna riktigt lika krävande, hon sover ju duktigt och matningen tar max 15 min. Sen blir det några nappinstoppningar framåt morgonkvisten. Men jag har väl inte sovit så mycket bättre trots att jag varit "ledig". Vaknar ju varje gång ändå. Men lite skönt att slippa gå upp och bäst på morgonen när dom gått upp och jag kunnat ligga kvar och sova i lugn och ro. Det har varit skönt!

Igår tog vi en sväng in till stan och njöt av solen. Blev en liten promenad och sedan mötte vi upp familjen Svensson och gick hem till dom och fikade. Jättetrevligt! Deras Melinda är en riktigt charmerande liten tjej och hon tyckte det var jätteroligt att titta på Elisa och pratade massor. Elisa var måttligt intresserad. Melindas leksaker var mycket roligare!



Lite nytt i garderoben..

Dreggelscarfs från 1 Klass, av märket Name It. Strumpbyxor från Strössel. Strumpor från Lindex.

 

Body från Strössel, av märket Pippi.

 


Rikslarm

Allmänheten uppmanas nu att hålla sig innomhus! PÅ LIVSTID! Grattis till körkortet Johan!




Söta bror ringde mig innan idag och frågade hur man tankar! Gamle Allan kan vara lite vrång ibland. Men bara du är snäll mot honom kommer han ta dig vart du vill!

Natt nr 2

Denna natt har gått lika bra den. Vi nattade Elisa efter att hon ätit vid 21-tiden. Nu hade vi dessutom igång babyvakten så jag slapp sitta utanför på golvet och lyssna. Fast jag sprang så klart o lyssnade iaf, tänk om den inte fungerade!? Jag och Henrik satt och reagerade på minsta lilla ljud hela kvällen.
Hon vaknade till och åt när vi skulle gå och lägga oss. Dock var hon trött och somnade ifrån flaskan så hon fick inte i sig så mycket. Sedan sov hon tills klockan 03, då var vi uppe och åt men var tillbaka i säng redan efter en kvart. När hon sedan vaknade till nästa gång gick jag upp men slogs då av att Henrik låg och sov i sängen vilket betydde att klockan inte ens var sex. Inte kan hon vara hungrig igen? Nej jag stoppade in nappen och la henne till rätta (hon snurrar runt väldigt på nätterna och ligger som Pippi med fötterna på kudden ibland) och sen sov vi till halv 9. Skönt! För andra morgonen i rad känner jag mig utvilad när jag vaknar och det utan att Henrik tagit henne på morgonen. I love it!


Myspys


Pratat med vår sköterska på BVC också då det var något gult med i Elisas kräks igår. Men hon sa att det troligtvis inte var någon fara utan att det kan varit lite galla, kan tydligen bli så om magen varit tom. Så det följde väl med upp när Elisa hade ätit så hon sa att det inte var något att oroa sig över. Men vi skulle ändå vara observanta på om det kommer ofta för det är inte så bra, då måste det kollas upp. Men det var bara en gång igår och idag har jag inte sett något.

Tanken var att vi skulle gått till Öppna Förskolan idag, men Elisa har varit supergnällig så jag kände inte riktigt för att gå dit med gnällmajan. Men det kanske hade gjort susen!? Inget har varit roligt utan hon har tröttnat efter bara någon minut. Men något som funkade en stund var iaf filmen Bilar, hon satt i sin babysitter och kikade på alla bilar i massa fina färger. Det gillade hon. Så där satt vi tills det var dags för mat och nu sover hon äntligen.


Bus i babysittern




Ack så skönt, slumra in, i bädden så fin, som blomman på äng, i en gungande säng.

Har funderat ett tag över det här med sömn och sovrutiner. Vi började förra veckan med att lägga henne i sin säng när hon somnade hos oss ute i soffan på kvällen och det har gått bra. Hon har sovit tills dess att det varit dags för mat igen. Och då har hon fått mat och sen har hon varit uppe med oss tills vi gått och lagt oss allihop. Och sen har hon sovit till 04-06 nånstans och fått mat och sen har hon varit klarvaken och velat vara vaken en timma ungefär. Här om natten kände jag att jag fick nog. Ska det verkligen vara så? Ska hon vara vaken mitt i natten? Kan säga att det inte är så roligt så jag pratade med en annan mamma och frågade hur dom gör med deras dotter. Lite tips och råd är alltid bra. Och hennes råd var att:
  • Ett sista mål på kvällen innan läggdags.
  • Lägg henne i sängen, släck ner och låt henne ligga en stund. Ev sjunga en sång.
  • Gå in när det behövs om hon tex gnäller eller blir ledsen, men bara korta stunder. Inte prata så mycket utan bara stoppa in nappen tex så hon inte ska tro att det är dags för bus.
  • Vid matningen på natten så går man upp utan at tända några lampor och inte prata. Matar henne och sen lägger henne direkt igen.
  • Inte byta blöja på natten om det nu inte är nödvändigt vill säga.
  • Är hon pigg får hon ligga vaken i sängen, ev leka med ett finger. Men man ska vara tyst.

Så igår kväll testade vi detta! Henrik badade henne på kvällen, hon var väldigt trött och vi la henne vid halv 9 ungefär. Det tog en halvtimme sen sov hon, jag var inne några gånger och stoppade in nappen som trillat ut. Sedan vaknade hon vid 23, fick då mat inne i sovrummet i mörkret och sedan la jag över henne i sängen och hon somnade om direkt. Hon sov sedan till halv 6, då gick vi upp i mörkret, värmde maten och hon fick äta under tystnad. (Tur att gatlycktans sken gör att man ser lite iaf så man slipper famla runt i blindo). Hon somnade om igen så fort jag la henne i sin säng. Från att vara vakna en timme klarade vi nu av detta på 10 min. Vi gick sedan upp kl 9 i morses. Vilken underbar natt! Kände mig faktiskt utvilad när vi gick upp. Nu hoppas vi att det fortsätter så här bra. Önsketänkande. Men vi ska kämpa på och det gäller väl att vara konsekvent! Det är ju svårt att vänja sig av vid ovanor, så lika bra att börja i tid.

För att underlätta nattningen ska vi idag införskaffa en babyvakt. Fick sitta på golvet utanför sovrummet igår och det vill vi väl inte fortsätta med. Både för och nackdelar med att ha sovrummet långt från vardagsrummet. Men antar att det är mest fördelar faktiskt.

Nu börjar lillpluttan vakna till. Hon har sovit en stund nu och när hon ätit ska vi gå ut en sväng i det fina vädret och dessutom hämta ut ett paket med lite kläder som kommit :) Ska faktiskt göra en till beställning av lite kläder, hittat en fin klänning till dopet och en snygg skjorta som Henrik kan ha. Samt lite annat roligt till mig och såklart lite till plutt. Ska nog beställa en baddräkt också, som jag kan ha när vi ska på babysim. Kanske inte så smidigt med bikini när man ska ha en liten i famnen. Man vill ju inte riskera att bikiniöverdelen trillar av..

Köksan



Elisa är behjälplig i köket

Busbesök

I onsdags hade vi besök av lilla Melinda, hennes mamma Suzanne och pappa Martin. Melinda är 1 månad äldre än Elisa så det var så kul att se vad som väntar. Hon var väldigt nyfiken och tittade massor. Elisa var spännande liksom katterna. Det ska bli kul när Elisa får upp ögonen för katterna. Vi har visat henne men hon bryr sig inte särskilt mycket.

Vi fikade och pratade om allt som rör bebisar ;) och lite annat också såklart. Henrik och Martin pratade jobb och jag och Suzanne pratade om att göra varsitt lapptäcke. Tanken är att det ska investeras i en symaskin här och jag är riktigt sugen nu på att göra både lapptäcke och sy lite kläder till Elisa. Hittat lite fina mönster på klänningar. Sen kommer en symskin såklart vara bra att ha i framtiden för att laga kläder också vidare och varför inte fixa gardinerna själv!? Bortskämd med att mamma fixar dom åt mig ;) Hoppas att jag kan få en i födelsedagspresent! :) Symaskin förresten, det ger väl ganska många vuxenpoäng!? Det känns så.

Åter till onsdagen, vi fotade dom små flickorna ihop! Dom va så himla söta! Melinda tyckte att Elisas hand smakade gott och tuggade glatt på den! Gulligt! Efter fotograferingen var vi ute på en liten promenad också! Tack för ett trevligt besök!






Sov du lilla videung..

Igår kväll erbjöd sig min älskade sambo att ta Elisa i natt. Han har erbjudit sig tidigare och då har jag sagt nej men igår kväll kände jag att det vore skönt att sova en hel natt! Första hela natten på två och en halv månad! Bara för att Henrik tar henne så sover hon såklart från 23 till 06. Men jag vaknar givetvis när hon vaknar och funderar faktiskt på att gå upp, men tvingar mig själv att ligga kvar och sen ligger jag där och funderar; har han vaknat? ska han gå upp snart? ska jag gå upp istället? osv. Dom går i alla fall upp och jag ligger kvar vaken. Hör att micron är igång, hör hur hon skriker till lite och slumrar mellan varven och så vaknar jag till flera gånger och ser att dom inte kommit tillbaka. Ska jag gå upp och kika vad dom gör kanske? Nej såklart inte, Henrik klara detta själv så jag tvingar mig att ligga kvar i sängen. Tillslut kommer dom tillbaka och jag kan somna om igen och sova tills Elisa bestämmer sig för att gå upp igen och då hoppar jag glatt upp ur sängen.. Lite övning ger färdighet kanske!? Måste försöka släppa kontrollen lite. Fast det är absolut inte såhär på dagen, fast jag måste erkänna att jag går nog och kikar lite ändå. Men det märks ju inte lika tydligt som på natten. Jag har ju inga "ärenden" till vardagsrummet mitt i natten direkt.. Himla konstig känsla. Litar på Henrik till 110 %, vet att han klarar av att ta hand om Elisa själv men ändå kan man inte släppa kontrollen. Är nog inte ensam om att känna såhär tror jag, det tillhör nog mammarollen.

Något annat märkligt hände inatt också, känns som Elisa vuxit flera centimeter. När jag skulle klä på henne i morses fanns det inga byxor som passade! Alla byxor var för korta! Så nu har jag plockat undan dom och lagt fram byxor i strl 62 istället. Dom flesta är ju dock stora i midjan fortfarande men vissa passar faktiskt väldigt bra! :) Känns lite tråkigt att behöva plocka undan kläder som är för små samtidigt som det är jättekul att börja använda dom andra kläderna som bara legat och väntat. Vi får väl se om dom små byxorna kommer till användning sen av ev. småsyskon.


RSS 2.0