Lite motvind

Det har hunnit hända mycket sen sist jag skrev.

I torsdags rasade hela min värld ihop lite tillfälligt. Jag fick reda på att Bemanningsenheten, där jag jobbar, ska läggas ner, detta innebär nu en massa krångel för mig. Jag kommer inte att få någon havandeskapspenning och från imorgon står jag arbetslös! Så jag pratade med Försäkringskassan i fredags och för att få tillgodoräkna mig det jag jobbat måste jag anmäla mig på Arbetsförmedlingen! Sagt och gjort, igår gick jag dit. Va rätt nervös för att jag skulle få någon tjurig gammal gubbe till handläggare som skulle tvinga mig att söka massa jobb och skicka iväg mig på både det ena o det andra. Men jag fick träffa en jättetrevlig kvinna som var väl förstående med situationen och vi bestämde att vi inte skulle lägga ner för mycket energi på det hela utan jag får vara inskriven och så kommer jag avaktualiseras i november. Perfekt! Hon sa att hon inte kommer att skicka iväg mig på varken det ena eller det andra. Det vore ju min mardröm. Det är ju ändå ingen som vill anställa mig nu! Så nu hoppas jag att allt löser sig!

Efter att jag varit på arbetsförmedlingen tog vi en fika på stan och sen ville Henrik åka till Rosariet och testa sitt nya objektiv. Det var inte bara blommor som fastnade på bild.


v.29 (28+6)

Idag var vi på möte på Familjerätten, vi skulle skriva på papper på att Henrik är pappa till barnet och att vi ska ha gemensam vårdnad. Så himla fjantigt! Vi fick skriva på en massa papper och sen va det tvunget att vara med två vittnen också som skulle se när Henrik skrev på pappret. Det kändes som himla fjantigt. Men nu är det iaf gjort. Det är nog bättre att gifta sig innan nästa barn kommer ;)

Livet rullar på iaf, idag går vi in i vecka 30! Veckorna går av bara farten. Det är 76 dagar kvar till beräknad förlossning! Det känns som att det mest är under kontroll. På lördag ska vi till Ullared och förhoppningsvis handla allt det sista som behövs till Lilla P. Jag är iaf taggad till tänderna! Det ska bli så himla roligt, som jag längtat! Hoppas bara att fogarna inte bråkar för mycket med tanke på att det kommer bli en ganska lång dag.

Jag har beställt lite fint till nya lägenheten också! :) Vill att det ska vara oktober nu! Men först lördag och Ullared!



Bilder lånade från jotex.se

Barnmorskebesök

Igår var vi hos barnmorskan också, Lilla P och jag. Vi fick klara oss själva denna gången då pappa Henrik var tvungen att jobba. Lilla P mår bra! Magen växer som den ska och hjärtljuden var jättefina. Min kropp mår också bra visade alla prover. Vi pratade lite om flytten och kom fram till att jag ska gå kvar hos vår barnmorska i stan eftersom det är ca 1 månad kvar till beräknad födsel när vi flyttar. Men vi ska däremot byta föräldragrupp redan innan flytten för att lära känna dom blivande föräldrarna där. För sedan kommer det bli fler träffar efter födseln och vi kommer även gå till den öppna förskolan där. Vi får hoppas att det blir bra och att vi kommer lära känna några nya trevliga föräldrar som man sedan kanske kan gå på barnvagnspromenader med.

Jag längtar så till flytten! Lite dumt är det ju allt att den hamnar mitt i för man vill ju göra massa saker när man precis flyttat in, planera o möblera och fixa o dona. Men vi får göra det bästa av situationen och jag tror verkligen att vi kommer trivas jättebra i den nya lägenheten. Vi ska förhoppningsvis åka dit nästa vecka och fota lite.

Det bästa är att flytt = bebis! Nästan iaf, då är det iaf inte lång tid kvar!


Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 3 fulla dagar (v27+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 15 nov 2010
Du har 87 dagar kvar till beräknad förlossning.

Pimp my ride


Ett litet projekt jag har på gång, eller ett projekt som min mor o far ska hjälpa mig med ;) Jag var igår på Ikea och köpte detta väldigt enkla skötbord. Tanken är nu att det ska följa med mina föräldrar hem på söndag när dom varit här på besök. Sen ska det målas vitt, en trådkorg ska sättas dit så det blir extra förvaring, lite knoppar ska sättas fast på sidorna, ett handtag ska monteras fram på skötbordet så man kan hänga handuk eller liknande där. Sedan ska det spännas fast tyg på sidorna för att minska insynen till förvaringen. Lite snygga lådor för förvaringen på det stora hyllplanet och sen är det klart! Jag tänkte även att vi skulle sätta upp några hyllplan på väggen ovanfrö skötbordet sen för extra förvaring.
Totalt går allt på en femhundring, inkl skötbädd, hyllplan o konsoller som inte finns med på bild. Billigt och så får jag ett unikt skötbord!

Ikea är underbart!


(Bilder på det klara projektet kommer att läggas upp här på bloggen sen)

Sommaren är kort..

Igår gjorde jag sista dagen på mitt semestervik. Så nu är sommaren över! Det är på både gott och ont. Sommaren är över och hösten och vintern närmar sig med stormsteg. Jag skulle vilja ha lite mer sköna sommardagar men samtidigt längtar jag något vansinnigt tills november! Jag tycker inte om vintern, det är kallt och mörkt och snön gör allt lite svårare men den här vintern kommer att bli underbar, det är jag helt säker på! Den bästa vintern någonsin!

Eftersom vi nu ska flytta är det lite andra saker som vi måste införskaffa, tanken var att vi skulle ha ett skötbord på badkaret men eftersom den nya lägenheten har dusch (helt underbart, har tröttnat på att duscha i badkar nu) kommer det inte att funka. Då får det bli en såndär snygg skötbordsmöbel ist. Ikea har ett jättefint skötbord som är kombinerat med en bokhylla, som går i samma serie som spjälsängen. Så sen när vi inte längre använder skötbordet kommer vi kunna använda bokhyllan. Vi ska åka och titta på det imorgon på Ikea då vi har lite andra ärenden dit. En ny stor soffa skulle jag vilja ha också! Det är ett väldigt stort vardagsrum så det kommer bara att se konstigt ut med våran lilla soffa. Så en stor härlig soffa står på önskelistan, liksom lite annat smått och gott från Ikea! Och för den som är helt ovetande så kommer den nya Ikea-katalogen på torsdag! Som jag har väntat!

I helgen hade vi lite familjefotografering. Jag, Henrik och lilla magen. Det blev så fint så jag tänkte rama in en bild och hänga ovanför våran säng sen.
Henrik har startat en egen blogg nu, en fotoblogg där han lägger upp lite av det han fotar. Det finns lite fler bilder från helgen där även katterna fick vara med på bild. För den som är intresserad är adressen henrikpettersson.blogg.se


Kärlek

Fam. Karlsson/Pettersson

 


En ljus, stor dröm med vackra fönster!

Tjohoo! Hoppar och studsar av glädje! :)
I måndags var vi och tittade på en lägenhet, 4 rok på 110 kvm. Snacka om gigantisk! Den var så himla fin! Lite äldre hus med stora vackra vita fönster med spröjs. Ljus och fin lägenhet med bra planlösning! Var och anmälde vårt intresse igår hos hyresvärden och dom bad mig att återkomma imorgon för att få ett besked. I all hast i morse glömde jag mobilen hemma och nu när jag kom hem hade jag två missade samtal. Så jag chansade och ringde upp för nåt sa mig att det kanske skulle kunna vara hyresvärden som ringt. Signalerna går fram och jag hamnar faktiskt hos hyresvärden som berättar att vi fått lägenheten! Jag kan inte fatta att det är sant!? Vi fick den! Så nu blir det flytt lagom tills bebben ska komma såklart. Men vi pratade med dom som bor där nu och dom kan tänka sig att flytta tidigare och ju tidigare desto bättre!
Underbart!

Vem där?

Vecka 25

Magen växer och växer och nu börjar ryggen säga ifrån lite. Det är väl lite framtungt ;) Imorgon går vi in i vecka 27! Tiden bara rusar iväg.. Och igår satt jag och Henrik och pysslade med hans pappadagar. Jag tror faktiskt att det vi kom fram till kommer att bli riktigt bra. Från att Lilla P tittar ut och resten av året kommer han att vara hemma tillsammans med oss. Då ska vi lära känna vår lilla bebis och sen försöka få lite rutin på vardagen så vi klarar oss hemma själva sen. Jag längtar verkligen efter att få se vem det är som bott så länge inne i magen. Det verkar vara en ganska livad liten krabat iaf, men som är snäll och låter mamma sova ganska så bra på nätterna än så länge.. Men det blir det nog ändring på! ;)

102 dagar kvar..

Idag är det 102 dagar kvar till beräknad förlossning, vi har gått 178 av 280 dagar.
Det är 14 veckor kvar, vi har gått 26 av 40 veckor.
63,6% av graviditeten är avklarad.

102 dagar känns som en evighet medan 14 veckor känns lite bättre att säga. Men tiden går fort, den går riktigt fort. Det är ju evigheter sen vi fick första tiden till ultraljudet och då det kändes som en evighet dit. Men nu har vi hunnit med både 2 ultraljud och träffat barnmorskan några gånger, bokat in föräldraträffar och ska snart på förlossningsinformation.

Igår var vi och beställde en vagn! :) Vi ska få den första veckan i oktober. Det blir en Teutonia Fun, med både röd sitt- och liggdel. Dock ska liggdelen ha ett mönstrat innertyg. Vagnen är så himla fin, men va svårt det varit att välja färg. En svart hade varit både snyggt och smidig men med tanke på katterna får vagnen inte vara för mörk. Men vi enades iaf om att en röd skulle passa bra, för det kan ju både en tjej och kille ha. Känns skönt att ha det färdigt nu!

RSS 2.0