Bus med pappa

 

 

 


Efter att ha jobbat hela förra veckan är Henrik ledig idag, imorgon och på onsdag! Jätteskönt att ha honom hemma för förra veckan var ganska tuff! Henrik gick upp med Elisa vid 9-tiden och jag fick sova en stund extra! Det är verkligen guld värt!

Vi har varit iväg på föräldraträff och träffat alla bebisar! Oscar, Philip, Irma och en liten Viggo. Sötnosar! Det var verkligen jätteroligt att träffa alla igen. Vi fikade och pratade mest om hur vi haft det nu den första tiden och hur vi upplevde förlossningen och BB. Nästa träff blir om nån månad och då ska det pratas smakportioner. Känns jättelångt bort. Men jag och Elisa ska försöka ta oss ner till Öpnna Förskolan och träffa dom andra mammorna o bebisarna. Det är babycafé på onsdagar mellan 9-12.30 och 13-16. Några har redan varit där några gånger men jag har inte riktigt "vågat" gå dit! Tänk om det inte skulle vara någon där!? Men dom andra brukar gå dit på eftermiddagen så vi får se om vi tar en sväng dit nästa vecka. Kul att komma ut lite, träffa lite folk och se något annat än dessa vita väggar.

Vi har även hunnit med ett bad i kväll, Elisa plaskade på som bara den. Hon behärskar nu"ryggsim" och det mesta av vattnet hamnade på golvet! Hon har alltid sprattlat lite men nu var det nåt nytt hon kommit på, såg faktiskt ut som "ryggsim", busa! Vi lyckades fånga det på film! :)

Imorgon åker vi iväg för att hälsa på farfar och Henrik ska passa på att ladda batteriet till sin kamera då han slarvat bort sin laddare. Tur att Josefina har en likadan laddare! Därav blir det inte lika bra bilder eftersom att jag måste använda min kamera! Men det får duga!

På onsdag kommer Melinda och hennes föräldrar på besök! Ska bli roligt, skulle tro att lilltjejen är jättestor nu. Var ju så länge sen vi sågs nu och hon är 1 månad äldre än Elisa så det blir spännande!

Nytt i garderoben?

Kikade runt lite på nätet för att se om jag kunde hitta någon snygg överdel som jag kan ha på Elisas dop och självklart kan man ju inte låta bli att kika på alla söta bebiskläder. Här är lite som jag hittat som kanske hamnar i Elisas byrålådor så småningom.

 

Jättesöta plagg från KappAhl

www.kappahl.com

 

 

 

 

Och lite fint från Lindex
Lindex Shop Online



Och nu till det jag hittade åt mig själv! Ska ju gärna vara något man kan använda mer än en gång och jag hittade faktiskt två fina blusar på Lindex. Henrik sa direkt att den till höger är mer jag. Vi ska eventuellt en sväng till A6 imorgon och då får jag gå in och klämma och känna lite. Behöver inte bestämma mig ritkgit än, men inte kul att vara ute i sista minuten sen och bara ta första bästa för att man inte hittar något annat.

Lindex Shop Online - Blus

Lindex Shop Online - Blus

Lindex Shop Online


10 veckor

Igår blev vår lilla älskling 10 veckor! :)

Det händer mycket nu, hon utvecklas fort och växer massor på längden. Byxorna börjar bli lite korta nu! Hon kanske växer runt magen snart också, för hon har nu börjat äta 165 ml istället för 130 ml. Fast hon äter inte riktigt så mycket på nätterna än. Vi är mitt emellan två storlekar nu känns det som, byxorna är får korta i strl 56 men förstora i midjan i strl 62. Dom flesta bodys i strl 56 passar fortfarande och är än så länge väldigt stort i strl 62. Hon behöver lägga på sig lite på hullet ;) Hon är en lång bebis men inte särskilt rund.


 

Henrik har jobbat hela veckan och var bara ledig igår, så vi har fått klara oss själva större delen av dagarna. Idag har vi varit ute på långpromenad, hunnit med att bada och lekt massor i både babygymmet och babysittern. Hon tycker verkligen om att ligga i babygymmet och hon är riktigt duktig. Man kan snurra på den blåa kulan som den zebraratigern håller i och så spelas två olika melodier. Elisa har lärt sig hur man gör och det är inte flax längre som det varit tidigare utan nu håller hon handen mot den och så rör hon på kulan. Så gång på gång på gång spelar den och som sagt det är bara två melodier! Härligt tjatigt efter en stund!

 

 

Imorgon kommer mormor, morfar och morbror Johan på besök. Mormor vill träffa Elisa innan dom åker på semester. Hon är helt tokig i Elisa, hälsosamt? Nja, jag vet inte! ;)

 


Onsdag 26 januari

Plockade ju ner lite leksaker från vinden till Elisa när vi var hemma hos mormor och morfar i helgen. Bla. en "lektavla" eller vad man kan kalla det. Elisa är fortfarande lite liten för att leka med den, men det var intressant att ligga på mage och kika medans jag snurrade och skramlade med den.

 


Pling - plong - tut - tut



Det tar på krafterna att busa och leka

 



Sovrummet

Idag har vi möblerat om i sovrummet. Elisas spjälsäng stod innan inklämd mellan våran säng och väggen vilket gjorde att det blev lite besvärligt att lyfta i och ur henne. Min axel gillar absolut inte den rörelse som krävs för just detta och jag har haft ont i den till och från ett tag nu. Så därför har vi nu bytt plats på våran säng så att Elisas spjälsäng kan forts stå mot våran säng samtidigt som man ska kunna lyfta i och ur henne utan att fördärva sig. Kanske inte jätteoptmial möblering men det ska ju inte vara så för evigt. Någon gång ska hon ju flytta in i sitt egna rum!

Fick även upp lite tavlor på väggen, beställde lite förstoringar för ett tag sen och ramarna har bara legat och väntat. Men nu så! Supernöjd!

Så här blev det:

 



Nya framsteg vid 9 veckors ålder

Underbara dotter! Det är så roligt att se hur hon gör framsteg och utvecklas. Det nya är nu att försöka ta på och greppa saker. Det syns hur mycket hon fokucerar på saken och sen försöker ta på den. Det är inte bara massa okontrollerat flaxande utan hon fokucerar och försöker och fokucerarar lite till och försöker ännu mer. Sedan skiner hon upp som en sol samtidigt som det bubblar ur munnen. Hon är för söt vår lilla Elisa!
Första gången vi såg detta var i lördags när vi satt vid köksbordet hemma hos mormor och morfar. Elisa var missnöjd och vi fikade så vi försökte underhålla henne med en leksak och då tog hon på den och jag tänkte att det var hennes vanliga flaxande med armarna men när man sen såg hennes ansikte och hur hon koncentrerade sig förstod jag att det var mer än bara flax. Hon har fortsatt med detta nu i flera dagar och hon gör framsteg. Avståndsbedömning är inte alltid så lätt!





Hon blir dessutom bara starkare och starkare i benen. Hon kan nu stå kortare stunder i knät, så klart med väldigt mycket hjälp! Men benen viker sig inte nu som tidigare utan hon håller emot duktigt, för det mesta..






Pyssel

Den senaste tiden har bestått av massa pyssel! Dopkorten är klara och ska postas imorgon. När korten kommit fram kommer det upp bilder här i bloggen. Jag har klippt o klistrat och sytt rosetter bla och är jättenöjd med resultatet. Hoppas bara att alla förstår hur mycket arbete som ligger bakom så dom inte slängs direkt ;)

Det har även varit lite annat pyssel på gång, i helgen var vi hemma hos mormor och morfar och jag passade på att låna symaskinen och sydde två dreggellappar. Dripp, dropp säger det från Elisas underläpp nu för tiden. Ett gäng nyckelpigor har invaderat hennes rum och så har jag haft framme penseln och målat lite där inne också. Har även lite andra pysselidéer på lager. Vad har hänt? Jag som haft noll tålamod för sånt här innan har inte varit arg en enda gång! Lilltjejen har gett sin mamma massor med tålamod och jag tackar så mycket! Det är så roligt att sitta och pilla med sånt här ju!

I fredags kväll var vi hemma hos Elisas kompis Tuva och hennes föräldrar. Jättemysigt! Lilltjejen hade ju vuxit jättemycket! Dom är så söta när dom ligger bredvid varandra! Sen åkte vi hem till mormor och morfar i lördags eftermiddag. Elisa myste massor och fick ett par jättesöta jeans! Hon har snart vuxit i strl 62, iaf på byxor. Bodys i strl 62 är fortf jättestora. Elisa är inte så rund om magen så många av byxorna kommer trilla av men 56 är nästan för kort nu..
Igår var vi iväg och träffade prästen och pratade om dopet. Det kommer nog bli jättebra, speciellt nu när Rebecka lovat att sjunga också! Tusen tack söta du! :)
Vi hann även med en vända uppe på vinden innan vi åkte hem. Elisa har fått några av mina gamla leksaker och gosedjur! Nostalgi! Min söta favoritkanin har hon fått :) Så himla fin men sliten. Gosedjuren har fått en uppfräschning i tvättmaskinen idag och väntar nu på att Elisa ska bli större så dom blir lekta med.

Träffade en av mammorna från föräldragruppen idag, dom hade fått en jättesöt liten kille! På måndag nästa vecka ska föräldragruppen träffas igen första gången efter att alla fått barn! Ska bli så kul att få se alla bebisar! :)

Elisa har somnat i min famn nu, hon orkade inte vänta på pappa längre. Men jag fortsätter att vänta, han är nog snart hemma från jobbet och då blir det sängen för min och Elisas del.

God natt!

Lille katt lille katt, lille söte katta, vet du att vet du att, de blir mörkt om natta..

Våran familj består ju även av två fyrbenta varelser som inte får allt för stor uppmärksamhet i bloggen tyvärr. Det fungerar väldigt bra med Majsan och Astrid och lilltjejen. Dom är lite nyfikna men håller sig på säkert avstånd. Dom visar väldigt mycket respekt och är försiktiga. Dom har anpassat sig bra och protesterar inte särskilt mycket när dom blir utestängda från sovrummet under natten. Trodde det skulle bli mycket gap och skrik men dom säger inte så mycket. Astrid kommer glatt och möter oss när vi går upp på morgonen (eller natten för den delen) men Majsan hon är lite lurig. Hon har kommit på att hon ska lägga sig under sängen när det är dags för oss att sova och hoppas att vi glömmer av henne. Det kan ibland vara svårt att få ut henne där ifrån, precis som hon förstår att vi försöker lura ut henne och så fort hon kommit ut så stänger vi dörren. Dum är hon inte! Ibland vill man bara strunta i det och låta det vara öppet för jag tror verkligen inte att dom skulle lägga sig på henne, men jag skulle aldrig förlåta mig själv om det skulle hända. Dom är ju trots allt djur och det går inte att lita på dom till hundra procent.

Här kommer iaf några av mina favoritbilder på våra pälsklingar..





Elisa 2 månader

Idag har det hunnit bli den 19 januari och Elisa är nu 2 månader! Vart tar tiden vägen? Jag kan faktiskt inte förstå att det gått två månader, det känns som det var igår jag fick upp henne på bröstet men samtidigt känns det som om hon alltid funnits hos oss. Men ska tiden gå så här fort dröjer det inte länge innan hon börjar krypa, gå och prata och snart är det dags att börja skolan ;) Nej så fort går det kanske inte men nästan! Det gäller verkligen att ta vara på tiden! Och njuta! Vilket vi gör hela tiden, eller nästan iaf! Det är inte alltid lika roligt att gå upp mitt i natten och mata henne och sen sitta och underhålla henne en timme innan hon somnar igen. Men det går faktiskt väldigt bra, just när man vaknar av att hon låter så känner man verkligen inte för att gå upp utan snarare vända på sig och somna om igen men bara man kommit upp går det ju bra.



Elisa..
.. har nu ökat med 1 435 g sedan födseln och med 580 g den senaste månaden.
.. har vuxit 7 cm sedan födseln och 3,5 cm den senaste månaden.
.. äter nu bara ersättning.
.. äter ungefär var tredje-fjärde timma dygnet runt just nu.
.. äter ca 135 ml vid varje tillfälle.
.. är duktig på att hålla upp huvudet när hon ligger på mage, men mer träning behövs.
.. gillar när vi "tutar" henne på näsan.
.. ler väldigt mycket.
.. har börjat prata lite, blir mycket auu, huu, ooa, hoo..
.. tycker om när vi härmar hennes joller och ansiktsuttryck.
.. har börjat dreggla lite.
.. äter och slickar mycket på händerna, slickar på mammas och pappas axel och slickar på babygymet när hon ligger där på mage.
.. bajsar en gång varje dag, ibland varannan dag.




2-månaderskontroll

Idag har vi varit iväg och träffat farbror doktorn. Det var dags för 2-månaderskontroll och då är läkaren med och gör en undersökning. Han kollade ungefär samma saker som dom gjorde uppe på BB. Elisa lyckades charma doktorn och hon fick massa beröm. Han tyckte att hon var en väldigt fin flicka!
Läkaren var faktiskt väldigt bra, han passar perfekt som barnläkare! Han gullade och pratade med Elisa och förklarade väldigt bra. Elisa är dock lite torr i huden så nu blir det att smörja henne från topp till tå morgon och kväll. Har använt barnolja och smörjt henne med, men han sa att det bästa är oparfymerad hudkräm och någon som är lite fetare till ansiktet.
Det blev även vägning och mätning. Lilltjejen börjar bli stor nu. Sedan sist (för ca 2,5 vecka sen) har hon vuxit 2 cm och är nu 59 cm lång och ökat i vikt med 430 g till 5130 g. Anade att hon skulle väga 5 kilo nu, det känns som hon har vuxit väldigt mycket bara på några veckor nu.


Imorgon blir jag 2 månader

Vi fick även en tid för nästa besök den 15 februari, känns som att en månad kommer gå ganska så fort! Dessa två månader har gått jättefort! Vid nästa besök ska Elisa vaccineras och det är väl kanske inget jag ser framemot, stackars liten! Men det ska nog gå bra, även om det kommer vara tuft att se Elisa skrika så. För det är väl oundvikligt? Det var en liten kille som träffade läkaren innan oss och han skrek väldigt där inne när han fick sin spruta. Nästa gång måste jag gå själv också, idag hade vi turen att Henrik var ledig så han fick följa med. Annars missar han ju ofta dessa besök. Men det var kul att ha honom med. Man känner ju sig rätt stolt när man får höra hur fin och duktig hon är och det är kul att Henrik också får höra detta! Det värmer mitt mammahjärta varje gång!




Söndag 16 januari

Nu har vi skickat in en familjebild till både Borås tidning, Falköpings tidning och Jönköping Nu. Så vi hoppas att det kommer med snart! Håll ögonen öppna ;)

Igår fick jag även iväg lite bilder för framkallning. Det blev bilder till dopinbjudningarna samt lite förstoringar på Elisa. Kommer bli jättebra! Jag hoppas allt kommer i veckan, det blir korttillverkning på löpande band skulle jag tro, bäst att försöka få iväg dom snart! Blir ganska mycket pill och det är inte bara ett kort som ska tillverkas, men känner på mig att det kommer bli bra!

Elisa sover äntligen, hon har varit vaken 3 timmar i sträck och då blir hon ganska gnällig på slutet. I vanliga fall brukar hon vara vaken ca 1 - 1,5 timme efter att hon ätit men nu var hon vaken fram tills att det var dags att äta nästa gång. Men nu har hon iaf somnat och vi hoppas att hon vaknar på gott humör sen.



Elisa äter med god aptit

Elisa älskar att bada..



Älskade dotter!


8 veckor

Idag har det hunnit gå 8 veckor sedan Elisa bestämde sig för att titta ut. Tänk att det gått 8 veckor! Samtidgt känns det som om vi alltid har haft henne! Vad hade vi gjort utan henne? Kan inte tänka mig mitt liv utan henne nu, hon är vårat allt!

Jag har varit iväg på efterkontroll idag och gick igenom besiktningen ;) Skönt att veta att allt är som det ska.

Tyvärr har Elisa fått någon form av utslag på höger kind. Det är rödflammigt, lite knottrigt och täcker större delen av kinden. Det bara dök upp nu i eftermiddags, kom från ingestans! Har varit i kontakt med våran sköterska på BVC men hon sa att vi skulle avvakta under kvällen och skulle det bli värre får vi kontakta barnakuten. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt, dom har ju så känslig hud så det är säkert någon reaktion på något. Hon verkar inte ha ont av det i alla fall, ingen feber och hon är precis som vanligt så vi får väl helt enkelt avvakta och se.

Ikväll skulle vi besökt Elisas kompis Tuva och hennes föräldrar, men lilla Tuva har gått o blivit förkyld. Så vi får ses en annan dag istället! Tuva är inte pigg och vi vill såklart inte att Elisa ska bli sjuk. Kan inte vara lätt att vara sjuk när man är så liten. Vi hoppas i alla fall att Tuva piggar på sig och så ser vi framemot att träffas en annan dag!

Planeringen inför dopet är i full gång. Vi ska åka hem till mina föräldrar nästa helg och träffa prästen. Jag har bestämt tema, dopfesten ska gå i rosa, vitt och fjärilar! Kommer bli jättefint tror jag. Jag har beställt massa papper, band, pärlor och dylikt för tillverkning av både dopkort och bordsdekoration. Jag beslutade mig för att göra dopkorten själv faktiskt, tänkte att det kunde vara lite extra roligt! Så idag har vi dessutom fotat Elisa så vi har en fin bild till inbjudningskorten! En hel del pillande blir det och det kommer nog ta sin tid så bäst att börja redan nu.

Igår lyckades vi också få till ett fint familjefoto! Så nu ska vi skicka in det till Borås Tidning, Falköpings Tidning och Jönköping Nu.



Slipper gå med rumpan bar..

 

Ett stort tack till familjen Kempe för kassen med alla fina kläder!

 

 


Dopförberedelser..

Idag har jag varit i kontakt med prästen angående Elisas dop, faktiskt samma präst som konfirmerade mig sommar 2002. Elisa kommer att döpas i kyrkan hemma hos mina föräldrar så att mina mor- och farföräldrar ska slippa åka så långt.
Dopet kommer att bli i slutet på februari så nu kan vi börja planera lite. Har hittat några sidor på nätet med jättefina personliga dopkort, sedan har vi hittat en underbar sång som vi vill ha med på dopet. Vi måste dessutom bestämma vilka psalmer vi ska ha med och vad vi ska bjuda på efter dopet. I slutet av januari, början på februari ska vi åka hemåt och ha dopsamtal med prästen.
Elisa ska ha min gamla dopklänning på sig, hoppas den passar!

www.kortdesign.se



www.printswithwings.com

 



Den där maten..

Jag och Henrik har fått lite avlastning under helgen, vi har fått vara Henrik och Catarina för en stund och inte bara pappa och mamma. Idag fick jag även lite hjälp med att städa ut julen! Nu vill jag ha vår! Jag längtar efter att snön ska försvinna så man kan gå ut och gå varje dag! Ett tag var det för kallt, sen har det inte gått att gå ut när det snöat då det tagit ett tag innan dom fått ordning på trotoarerna och nu ja då är det ju halt ute istället! Man blir lätt lite isolerad, men imorgon ska vi iaf försöka oss ut då jag har lite ärenden både till posten och apoteket. Elisa behöver en till nappflaska! Har fastnat för flaskan MAM Ultivent, en antikoliokflaska som är ventilerad i botten, den består av många delar men det gör inget, Elisa dricker jättebra ur den och verkar inte få i sig mycket luft alls.


Måste säga att Elisa mår mycket bättre på ersättning, hon äter mycket bättre och står sig mycket längre. Sen sover hon bättre och har väldigt sällan magknip. Innan körde det i magen på henne varje gång hon åt och hon bajsade jättemycket. Nackdelen är väl att hon inte gärna tar bröstet, hon stökar mycket och blir ledsen och så äter hon inte så mycket vilket gjort att mängden bröstmjölk minskat avsevärt faktiskt! Men för min del spelar det ingen roll, tycker inte om den här amningshysterin som råder! Det är ju bara galet, tror barn som får ersättning mår minst lika bra som barn som bara äter bröstmjölk. Se bara på mig! Jag är faktiskt uppvuxen på flaska och jag har inte varit sjukare än andra barn. Andra får gärna tycka och tänka som dom vill, men jag blir ingen sämre mamma för att jag ger Elisa flaska!


Elisa utvecklas för fullt! Maskineriet går på högvarv! Hon är jättestark nu, både i rygg och nacke. Hon hänger med och tittar jättemycket! Hon tycker om att sitta i babysittern och ligga i babygymet. Hon ler dessutom väldigt mycket och det är inte alls svårt att göra henne glad! Lillskruttan! Hon sover dessutom jättebra på nätterna och har nu senaste veckan sovit från 23-tiden till kl 06, då har vi ätit lite och sen har hon sovit några timmar till. I helgen har jag faktiskt vaknat och gått upp före henne, annars brukar det alltid vara hon som väcker mig.
Jag ska inte påstå att det enbart beror på ersättningen men vi kan nog tacka den lite iaf, det är klart att Elisa utvecklas och förändras men både jag och Henrik tycker att hon är mer harmonisk nu. Det har nog även gjort att jag är lugnare och inte känner samma stress och oro över maten. Har alltid undrat om hon får i sig tillräckligt och om jag har ätit rätt så att hon får i sig allt hon behöver. Men det finns såklart alltid något man oroar sig över, vill ju Elisas bästa! Mammas lilla älskling! Dessutom kan Henrik hjälpa till med matning och jag behöver inte dra hela lasset själv..

Nu är det dags att sova, Elisa ligger redan o sover så det är bäst att jag också kryper ner, för man vet ju trots allt aldrig när det är dags att gå upp och ge lillskruttan mat!



Elisa har besök

Under helgen har Elisa haft besök av mormor, morfar och moster (dom kom faktiskt redan i torsdags). I fredags var vi inne i stan och Elisa lyckades charma till sig lite fina kläder! Hon är rätt bra på det där, trots att hon sover hela tiden! Om man ända hade den förmågan! Annars har vi bara umgåtts, varit ute på promenader och busat massor med Elisa.


Elisa hos mormor och morfar



Elisa busar hos moster



Elisa får mat av mormor


I torsdags hade Elisa även besök av sin kompis Tuva. Tuva är bara två dagar äldre och vi träffade hennes föräldrar på BB, jag o hennes mamma hade prata med varandra under graviditeterna och skojat om att vi kanske kunde träffas på BB. Men det var mest på skoj då Tuva var beräknad en månad efter Elisa, men lilltjejen hade bråttom ut och kul va ju det! Roligt att kunna följas åt och i början på mars ska vi gå på babysim ihop!



Önskeinlägg

Här kommer ett inlägg tillägnat Tuula! Hon saknade nämligen bilder på Elisa och hennes gammelmorfar. Bilderna är tagna när vi var hemma hos mina föräldrar första gången med Elisa och visade upp henne för släkten.


Elisa sover gott i gammelmorfars famn

Tillägg

Vi kämpar på här hemma medans pappa jobbar. Som tur är går timmarna ganska fort! Inte för att vi inte reder ut det, vi klarar oss bra! Men när Henrik är hemma så kan han ta hand om henne när jag behöver göra något, samma möjlighet finns inte riktigt när vi är hemma själva. Det är en trygghet att ha honom hemma. Fast skulle det vara katastrof är han ju bara ett telefonsamtal bort!

Elisa har varit gnällig nu några dagar nu, skrikit o varit orolig, valat vara i famnen och hon har inte velat sova. Men nu har vi löst mysteriet, stackars Elisa har varit hungrig. Hon kräver mer än jag har möjlighet att ge henne, därför har vi nu börjat med tillägg efter amning. Vi har fått tillbaka vår dotter! Hon är nu lugn o harmonisk igen! Vår BVC-sköterska sa att det kan vara tillfälligt, att hon behöver mer mat just nu eller så kan det vara så att min mjölk inte räcker. Hur som helst så är huvudsaken att Elisa mår bra! Vi ska nog komma in i det här med ersättning, lite besvärligare, det ska kokas o blandas o fixas..

 


Pappa fotograf..



Elisa är lyckligt lottad som har en pappa som tycker om att fotografera och som dessutom är väldigt duktig på det! Vi kommer ha massa fina bilder på Elisa under hennes uppväxt. Ska försöka göra lite förstoringar också! Vi har gjort en förstoring som ska upp på väggen ovanför sängen sen, vi ska bara köpa en tavellist först. Jag har dessutom tänkt att jag ska göra en fotobok för varje år också, iaf nu när hon är liten. När hon fyller 14 kanske hon inte tycker att det är lika roligt ;)



Mammas och pappas älskling


Vi älskar dig Henrik!

Tvåtusentio

2010 har varit ett helt fantastiskt år!

Det började med att vi tillsammans med vänner firade in det nya året på Munksjön. Sedan rullade vardagen på med jobb och skola och det började bli vår. Den 15 mars hände något fantastiskt som förändrade våra liv, det var då vi fick reda på att Lilla P växte inne i min mage. Det var en av dom bästa dagarna i våra liv, det året innehöll många underbara och helt fantastiska dagar. Att få se Lilla P på ultraljudet var en underbar upplevelse, att få se vem det var som gömde sig där inne även om det inte berättade allt.


Sommaren bjöd på massor av arbete och vi hade så roligt tillsammans på jobbet, det blir lite speciellt när halva personalstyrkan består av semestervikarier.
Under slutet av sommaren började vi kika efter en större bil, med tanke på att vi skulle ha med oss barnvagn och ganska så mycket mer packning när vi skulle åka ivåg (+ 2 katter om vi skulle vara borta länge) så insåg vi att det vore bättre med en kombi än den lilla Golfen. Älskade lilla vita bil, som vi har brummat i den, fick den av min underbara farfar men som tur är finns den kvar i familjen (förhoppningsvis ska bror min brumma runt i den snart! kom igen nu brorsan, se till att fixa det där körkortet nu! Allan vill ut o brumma!).

Magen växte och växte! Det var så himla roligt att se hur den bara blev större, tänk att det fanns ett liv där inne! En liten, liten människa som vi ska ta hand om och älska resten av våra liv. Vem va det som gömde sig där inne egentligen!? Jag trodde först att det skulle bli en pojk, sedan en flicka och sen en pojk igen o ja mot slutet trodde jag nog det skulle bli en liten flicka igen. Hösten kom och av en slump fick jag se att det fanns en större lägenhet ledig hos våran hyresvärd. Vi tänkte att titta kan man ju alltid göra och planen var väl att vi egentligen skulle bo kvar i våran lägenhet ett tag till. Men vilken fin lägenhet det var! Jag blev alldeles förälskad, den var helt perfekt! Här ville jag bo! Det var några nervösa dagar av väntan innan vi fick reda på att vi fått den. Så i början av oktober, ca en månad innan Lilla P var beräknad så gick flyttlasset!


Klockan hade precis passerat 00 fredagen den 19 november när vattnet gick. Lilla P hade äntligen bestämt sig för att komma ut! Men stressa behövde man ju inte göra bara för det utan 23,5 timme senare fick vi äntligen se vem det var som hade gömt sig där inne så länge! Lilla P var den vackraste lilla flicka jag någonsin sett! Våran Elisa, vårat underverk! Det var kärlek, det var lycka, det var allt på en gång!


Elisa Julia Pettersson
2010-11-19 23:53
3695 g, 52 cm

Elisa har sedan hunnit fira sin första jul och sovit över sitt första tolvslag!

Jag känner på mig att det här året kommer bli minst lika underbart! Lycka och kärlek till alla!

Gott nytt år!

Det nya året firade vi in hemma tillsammans med goda vänner. Vi lagade mat tillsammans (fläskfilé med choklad och apelsin) och till efterrätt hade jag gjort vit chokladglass med pistagenötter.


Tolvslaget skålade vi in med champagne och cider tillsammans med Jan Malmsjö och "Ring, klocka ring"
Elisa sov dock över sitt första tolvslag men det lär hon nog göra dom närmaste åren också.

Henrik jobbade på nyårsafton till kl 15, det var faktiskt hans första jobbdag sedan Elisa föddes och våran första dag hemma sjäva. Det har gått ganska bra, man får inte gjort så mycket när man är ensam. Dessutom har Elisa varit lite gnällig också, sovit lite på dagarna, skrikit endel och bara velat vara i famnen. Men vi kämpar på, det är nu det börjar på riktigt! Smekmånaden är över ;)

BVC 101230

Ytterliggare ett besök på BVC avklarat. Lilltjejen får så mycket beröm när vi är där. Hon fick följa en boll med blicken och sen fick hon ligga på mage så sköterskan fick se hur stark hon va i nacken. Hon sa att hon är väldigt stark, trots att hon inte tränat nacken genom att ligga på mage innan, men nu är det dags för det så korta stunder några gånger om dagen är det som gäller nu. Sen skulle hon såklart vägas och mätas också. Hon väger nu 4800 gram och är 57,5 cm lång. Hon följer sin kurva fint och den 18 jan har vi tid för läkarundersökning och 2 månaders-kontroll.


Elisa tränar nacken.


Se så stark jag är!

Jul, jul, strålande jul!


Julen har varit helt fantastisk! Det har varit lite flängigt så vi sa att nästa år får dom som vill fira jul komma hem till oss! Vi åkte iaf till farfar Leif på julaftons morgon, vi åt gott och delade ut julklappar. Elisa fick bl.a. en jättesöt spargris full med guldpengar av farfar. Lagom till Kalle Anka hoppade vi in i bilen och åkte hem och hämtade katterna innan vi åkte vidare mot mormor och morfar. Det blev såklart ännu mer julmat och julklappar. Det blev mest mjuka paket..

I julklapp har Elisa bl.a. fått kläder (en jättesöt jeansklänning av mormor), gosedjur, spargris, sångbok, "mina första år"-bok, tallrikset med mumin, nappar, pengar och leksaker.



Vi stannade kvar i Skene nästan en hel vecka och hann med att träffa mina kompisar! Det va så roligt att träffa alla igen! Och Elisa fick massa fina kläder, tack så mycket tjejer!

Det var skönt att komma hemifrån lite, bli lite uppassad och få lite avlastning. Det var knappt så vi fick se lilla Elisa! Men det va minst lika skönt att komma hem igen, lite lugn och ro och så få sova i sin egen säng! Borta bra men hemma bäst!

RSS 2.0