2-månaderskontroll

Idag har vi varit iväg och träffat farbror doktorn. Det var dags för 2-månaderskontroll och då är läkaren med och gör en undersökning. Han kollade ungefär samma saker som dom gjorde uppe på BB. Elisa lyckades charma doktorn och hon fick massa beröm. Han tyckte att hon var en väldigt fin flicka!
Läkaren var faktiskt väldigt bra, han passar perfekt som barnläkare! Han gullade och pratade med Elisa och förklarade väldigt bra. Elisa är dock lite torr i huden så nu blir det att smörja henne från topp till tå morgon och kväll. Har använt barnolja och smörjt henne med, men han sa att det bästa är oparfymerad hudkräm och någon som är lite fetare till ansiktet.
Det blev även vägning och mätning. Lilltjejen börjar bli stor nu. Sedan sist (för ca 2,5 vecka sen) har hon vuxit 2 cm och är nu 59 cm lång och ökat i vikt med 430 g till 5130 g. Anade att hon skulle väga 5 kilo nu, det känns som hon har vuxit väldigt mycket bara på några veckor nu.


Imorgon blir jag 2 månader

Vi fick även en tid för nästa besök den 15 februari, känns som att en månad kommer gå ganska så fort! Dessa två månader har gått jättefort! Vid nästa besök ska Elisa vaccineras och det är väl kanske inget jag ser framemot, stackars liten! Men det ska nog gå bra, även om det kommer vara tuft att se Elisa skrika så. För det är väl oundvikligt? Det var en liten kille som träffade läkaren innan oss och han skrek väldigt där inne när han fick sin spruta. Nästa gång måste jag gå själv också, idag hade vi turen att Henrik var ledig så han fick följa med. Annars missar han ju ofta dessa besök. Men det var kul att ha honom med. Man känner ju sig rätt stolt när man får höra hur fin och duktig hon är och det är kul att Henrik också får höra detta! Det värmer mitt mammahjärta varje gång!




Kommentarer
Postat av: Karin Sundqvist

Vad hon växer !! Å är så bedårande söt !!!!

2011-01-18 @ 22:49:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0