God jul!



Önskar
Henrik, Catarina
Elisa
&
Katterna

Mammas prinsessa!







Hon är verkligen den vackraste lilla människa på denna jord!

Dan före dan före dopparedan!

Elisas farfar ringde precis och berättade att dom gått och blivit förkylda där hemma. Tanken var att vi skulle åkt dit redan imorgon och sova över till julafton så att dom skulle få lite mer tid tillsammans med Elisa. Men nu blir det lite förändring i planeringen. Vi vill inte riskera att Elisa blir sjuk så därför åker vi dit på julaftons morgon istället och så är vi där på dan och sen åker vi till hennes mormor och morfar på eftermiddagen. Så nu får vi hoppas att det inte blir värre och så får dom hålla sig på lite avstånd.

I morses gick jag och Elisa upp vid halv åtta och så spenderade vi morgonen i soffan. Strax efter nio kom pappa upp och vid tio var jag ganska trött så Elisa och pappa fick fortsätta mysa själva och så gick jag o la mig. Det är skönt att kunna göra så, har Elisa bara lite mat i magen så klarar dom sig själva tills det är dags att äta igen. Jag var trött redan igår kväll och tänkte att vi skulle komma i säng tidigt så vid 22 gjorde vi oss iordning för sängen och jag ammade Elisa en sista gång i sängen. Men inte hjälpte det, Elisa ville så klart inte sova och vi somnade inte innan 00 som vanligt. Hon har sina pigga perioder och det spelar ingen roll om det är mitt i natten eller om det är under dagen. Är hon vaken så är hon vaken men jag kan säga att vara vaken mellan 03 och 05 inte alltid är så roligt. Varför sänder dom inget bra på tv mitt i natten? På helgerna kan man iofs ha tur och det kan gå någon film, men då har man antingen missat början av filmen eller så missar man slutet. Som tur är så går 2 timmar mitt i natten förvånansvärt fort får jag säga, jobbigast är faktiskt när man vaknar och inser att man måste gå upp, väl upp är det helt okej.

Elisa har idag provat sitt babygym och hon tyckte nog att det var lite roligt iaf. Kanske inte att ligga o titta på figurerna som hänger och dinglar utan mer att se vardagsrummet från en ny synvinkel. Men tids nog kanske katten och fjärilarna uppskattas.

Nu ropar Elisa, dags för mat!



Morgonmys i soffan.




Elisa provar babygymmet för första gången o ja, det var ganska så roligt.



Försök till familjefotografering

Vi hade tänkt att vi skulle ta en familjebild som vi kan skicka in till tidningen men Elisa visade sig inte från sin bästa sida så projektet är nu uppskjutet. Vi tog massor av bilder och Elisa gjorde den ena minen efter den andra och det blev inte ett enda kort som vi kan använda. Fast dom är rätt roliga att titta på ;) Så därför bjuder jag på lite miner här i bloggen..





Bättre lycka nästa gång..

Elisa 1 månad

Idag är det den 19 dec och våran lilla tjej har blivit 1 månad! På bara en månad har det hänt massor och Elisa utvecklas fort.


Elisa...
... har ökat i vikt med 855 gram
... har vuxit 4,5 cm
... kan fokusera med blicken
... kan följa föremål
... ler när hon är belåten
... tycker om när vi sjunger
... tycker om att titta på lampor
... äter med ca. 2-3 timmars mellanrum
... sover bäst när hon får ligga på bröstet
... har roliga ljud för sig när hon sover
... älskar att bada


Vi har börjat få lite mer rutin på vardagen men det är Elisa som styr och det är bara att släppa det man håller på med när hon säger till. Vi fortsätter mysa hela dagarna och just nu är allt underbart. Elisa är världens vackraste bebis! Hon är våran ögonsten!

Nu passar vi på att njuta av lugnet före stormen.. Kommer nog att bli en ganska intensiv julhelg för oss alla!

BVC 101217

Idag har vi varit på BVC igen, tur att det är så nära då det snöade både på vägen dit och hem. Nu har vi haft snö i fyra veckor, snön kom faktiskt på dagen då Elisa föddes. Tiden går så fort så fort, Elisa har redan hunnit bli en månad (eller snarare 4 veckor, en månad blir hon egentligen på söndag) så idag var det dags för 1-månadskontroll. Sköterskan kollade bla så att hon kunde fokusera och följa med blicken. Hon hade en färgglad leksak som skramlade och den tyckte Elisa var jätterolig att titta på. Så en liknande leksak önskar hon sig nu av tomten!

Elisa hade gått upp 250 gram sedan förra veckan och vuxit 1 cm. Så nu väger lillskruttan 4550 g och är 56,5 cm lång.


Lillskruttan äter sig stor och stark.

Elisas rum


Under det långa hyllplanet ska det sedan stå en förvaringsmöbel för leksaker.


På fondväggen ska det upp lite tavlor i röda och gröna ramar.





Bokstäverna är i trä och dom har jag målat och sedan klistrat på olika papper.
Har även gjort så med två ramar.



På ena byrålådan har jag klistrat upp detta citatet.
Tyckte det va lite passand i ett barnrum, men jag kan lova att det var pilligt.



Det återstår en hel del grejer att fixa, men det dröjer ju innan lillskrutten ska flytta in. Är på jakt efter en gosig matta, gärna grön, så skulle ni se eller för den delen redan sett någon snygg matta får ni görna säga till! :)

Dålig uppdatering

Det har varit lite dålig uppdatering nu, men inläggen har faktiskt varit nästan klara o bara väntat på lite bilder och att bli publicerade. Men det tycks alltid komma saker emellan när man tänkt uppdatera här i bloggen. Boven i dramat är en liten, liten tjej men det är väl inte så svårt att lista ut kanske. Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen!? Helt plötsligt har hela dagen gått o så är det dags att gå och lägga sig och ja inte har man fått gjort så mycket. Dagarna flyter in i varandra och man vet inte om det är måndag eller torsdag. Jag fattar inte att en dag kan gå så fort när man inte gör något. Eller det är klart att vi gör saker, vi gör ju massa saker men ändå inte.. Det är svårt att förklara men en sak är säker, jag älskar det!

Som sagt har vi inte gjort så mycket, Elisa har badat lite, jag har pysslat lite (bilder kommer sen) och idag har vi varit o besökt Henriks jobbarkompis o deras lilla dotter. Jätteroligt att få se deras lilla tjej, hon är 4 veckor äldre än Elisa och vilken skillnad det är på dom. Tänk att 4 veckor kan göra så stor skillnad i utvecklingen. Söt liten tjej och vi hoppas att hon o hennes föräldrar kommer hit på besök sen.


Elisa badar

BVC - 101208

Idag har vi varit på BVC igen. Elisa har varit vaken mycket i natt så jag var lite trött i morses och det blev lite stressigt. Det blev en snabb promenad ner till BVC för vägning och mätning. Elisa fick massa beröm av sköterskan, hon tycker att Elisa är så fin. Elisa hade både gått upp i vikt och växt på längden. Hon vägde nu 4300 gram (+200 g) och är 55,5 cm lång (+2,5cm).
Elisa har fått lite prickar i ansiktet och det är så kallade hormonprickar som brukar dyka upp vid hennes ålder, vi får se hur länge dom stannar.
Naveln såg bra ut, den har inte läkt ihop riktigt än men det kan ta ett litet tag. Elisa har dessutom haft grönfärgat bajs några dagar men det var inte heller något tokigt med det, utan det kan skifta i färg. Det pratas inte om att färgen kan skifta utan man hör ju att det ska ha den där senapsgula färgen så man börjar ju undra lite. Men nu vet vi att även grönt bajs är fullt normalt.

Vi ska tillbaka till BVC på fredag nästa vecka. Då är Elisa 4 veckor! Så då blir det 1-månadskontroll och sen kommer vi inte gå på kontroll varje vecka utan nu glesas det ut allt eftersom veckorna går.


4 generationer

I helgen har vi varit hemma hos mina föräldrar och visat upp henne för min mormor, morfar och farmor. I lördags var alla hembjudna på middag och alla tyckte att det var så roligt att äntligen få se henne. Allra gladast var nog min mormor. Jag fick en riktig bamsekram och sen spenderade Elisa större delen av kvällen i hennes famn.

Vi åt jättegod mat och sedan blev det tårta till kaffet.

Henrik fick i uppdrag av morfar att fota mig och Elisa och så ska han måla en tavla. Ska bli kul att se resultatet sen, men först ska vi såklart ta ett foto också.

Elisa fick smaka på första nappen i helgen också! Och hon älskar det, hon blir så himla nöjd när hon får in nappen i munnen. Hon är väldigt söt med napp, den täcker halva hennes ansikte :) Men den trillar ut lite då och då så man får stoppa tillbaka den igen annars blir hon ledsen.


Gammelfarmor o gammelmormor tillsammans med Elisa


Elisa med mamma, mormor o gammelmormor


Majsan var också med på kalaset.


Trötta efter en tuff helg



Gudfar Sam

I tisdags fick Elisa besök av sin gudfar Sam. Av honom fick Elisa sin första klänning och den är så himla söt. Lite stor än så bilder kommer när hon växt i den. Vilket inte lär dröja allt för länge om hon fortsätter i samma takt. Sam tyckte att det var väldigt roligt att äntligen få träffa henne och vi tyckte det va minst lika kul att få visa upp henne! Man vill verkligen visa upp henne för alla, hon är världens sötaste lilla bebis! Och hon är våran!
Vi hoppas att gudfar kommer på besök snart igen!


Elisa i famnen på gudfar

BVC - 101129

Idag har vi varit på BVC för första gången. Vi pälsade på oss och gick ner med barnvagnen och kom faktiskt i tid. Elisa skulle varken äta eller bajsa i sista minuten.

BVC-sköterskan sa flera gånger att det är en fin flicka vi har. Vi vägde henne och hon hade gått upp nästan 350 gram sedan vi vägde henne sist. Ett litet matvrak har vi, Elisa stack iväg rakt upp på kurvan men sköterskan sa att det va bra och när man har så mycket mjölk brukar dom öka kraftigt o sen planas det ut efter ett tag. Så vi får väl se hur kurvan kommer se ut framöver. Lilla Elisa blev även mätt och hon hade växt en cm och är nu 53 cm lång. Huvudomfånget hade även ökat med 0,5 cm.
Den lilla naveln trillade bort igår och det såg också väldigt fint ut sa hon. Vi ska forts. tvätta den som vi gjort innan.

Efter besöket tog vi en extra sväng med barnvagnen. Det var skönt att komma ut lite även om det var väldigt kallt. I veckan ska vi se om vi kan åka in till stan en liten sväng också. Vi behöver handla och jag har lite andra ärenden att uträtta.

Mammas och pappas älskling!



Mormor, morfar o farfar

Helgen har varit händelserik, lilla Elisa har träffat mormor, morfar, moster, morbror, farfar, farbror o tant Josefina för första gången! Hon har fått massa fina presenter :)




Jag och Elisa fick en jättefin mor- och barnbukett av mina föräldrar.
Elisa fick även massa fina kläder.




Mormor och morfar



Morbror och moster/gudmor



Farfar och farbror



RSS 2.0