Växer så det knakar

Elisa blir bara större och större och kläderna bara mindre och mindre. Därför fick det bli en sväng till A6 tillsammans med Maria och Arvid igår. En heldag med shopping. Köpte massa fint till Elisa så nu har hon kläder så hon klara sig ett tag framöver. Dessutom är det ju riktigt varmt vissa dagar så då behlvs lite tunnare kläder, kortärmade bodys och kortare byxor. Fick tag på tre par byxor som går att vika upp så dom blir korta, jättesmart! Sedan blev det lite leggings, sockar, en tshirt, 4 kortärmade bodys och en solhatt. Inga klänningar denna gången då jag ska sy tre klänningar till henne när tid finns.


Rosa och ljusblå leggings, 39.50 kr från H&M, gröna uppvikbara byxor med rosor på, 75 kr från H&M och beige uppvikbara byxor, 99 kr från H&M.


Vita leggings, 69,50 kr från Lindex, rosa mysbyxor, 79,50 kr från Lindex, blå mysbyxor 69,50 kr från Kappahl, rosa uppvikbara byxor, 99 kr från Kappahl.


Ljusrosa t-shirt, 49,50 kr från Kappahl, rosa piké-body, 69,50 kr från Kappahl, rosa-röd body med djur, 69,50 kr från Kapphal, Bamse-body 79,50 kr från Lindex, rosa body med fågel 69,50 från Lindex.


Ballerina-strumpor 39,50 kr från Kappahl, solhatt 39,50 kr från H&M, 3-pack sockar med öron, 49,50 kr från H&M, 2-pack strumpor med giraff 39,50 kr från Kappahl.

Påsken

Då var påsken över, det var ju inte så länge sen det var jul. Men alltid roligt med högtider, mysigt att umgås med familj och vänner.

Efter att vi varit och badat på skärtorsdagen begav vi oss mot landet och farfar. Eftermiddagen bjöd på tårtkalas ute i solen hemma hos Elisas "gudfarmor". Sedan blev det grill hemma hos farfar.
Henrik var uppe på vinden och hämtade ner sin gamla säng och där sov Elisa gott hela natten. Långfredagen bjöd på påskmat och Elisas första möte med korna. Trodde faktiskt att hon skulle bli lite rädd för korna eftersom att dom är så stora, men inte då! Elisa tyckte det var jättespännande och pratade glatt med dom.




På eftermiddagen packade vi ihop alla våra grejer, förutom Henriks jacka och plånbok. Vi åkte hem för att packa in det sista och ta med oss kattern för att sedan åka hem till mormor och morfar. Och när vi åker hemifrån undrar Henrik vart hans plånbok är och ja, den fanns ju i jackan som hängde i farfars hall. Så det var bara att åka en sväng där om och hämta upp den innan vi åkte vidare. Jag fick dessutom den fantastiska idén att försöka hålla plutt vaken så vi kunde natta henne direkt när vi kom fram, men det gick sådär och hon somnade trots att jag lekta med henne.
Det blir ju lite si och så med rutiner när man är borta och Elisa har somnat ganska sent, sovit lite sämre på dagarna och vaknat lite på nätterna men annars har det gått bra. Elisa fick ett fint påskägg som inte innehöll något godis utan en klänning med randiga leggings till.


På påskaftons förmiddag åkte vi iväg en sväng för att köpa något fint till Emmas dotter Nova som vi var hembjudna till på annandagen. På kvällen fick vi besök av familen Fransson. Jätteroligt att träffas, var väldigt länge sedan vi sågs sist. Elisa fick en jättesöt röd klänning som hon kommer vara så söt i senare i sommar! Tack!


Påskdagen bjöd på mer middag med gammelmorfar och gammelfarmor. Vi har ätit gott hela helgen!


Annandagen spenderade jag och Elisa tillsammans med tjejgänget hemma hos Emma. Hennes lilla dotter är så söt! Fast Elisa tyckte allt att hon var lite otäck, hon visste inte riktigt hur hon skulle förhålla sig till henne. Trodde att hon skulle tycka att det var jätteroligt för hon gillar ju bebisar men hon har inte tidigare träffat någon så liten bebis. Det var jätteroligt att träffa alla tjejerna igen, blir ju inte så ofta nu. Hoppas att vi kan träffas under sommaren igen! Grattis till förlovningen Andrea!

Jag och Elisa åkte hem och gjorde iordning mat till eftermiddagen och kvällen för att mormor och morfar skulle ta hand om henne medans jag och Henrik åkte in till Göteborg. Lite nervös var jag allt men visste att dom skulle klara av det bra! Två samtal hem blev det bara.
Vi skulle till Eriksberg för att Henrik ska fota en kompis bröllop i maj och han ville se platsen och träffa dom för att prata lite bröllopsbilder. Jag passade på att hänga lite med underbara Emelie som mötte upp oss i hamnen! Vägen dit var ju dessvärre inte så lätt, vi åkte över Elfsborgsbron fyra gånger men tanken var att vi inte skulle köra över den alls. Väl framme kunde vi iaf passa på att njuta av solen, äta dyr pizza och snacka massa skit.


Tisdagen kom och det var dags för oss att åka hemåt. Men först blev det lite fika med Nathalie ute på balkongen och sedan åkte jag och mamma till Skroten och köpte lite tyg, så nu ska jag sy tre klänningar till Elisa när jag har tid. Till middag blev det köttfärssås, gott med lite enkelt efter all kalasmat under påsken. Elisa fick lite banangröt och sen bytte vi om till pyjamas för att kunna natta henne direkt när vi kom hem och det gick ju jättebra. Det tar ju en stund att åka hem så därför åkte vi lite senare så att Elisa inte skulle vara pigg när vi kom hem och lägga sig sent.

Vi har haft det jättebra hela påsken, men det är rätt skönt att komma hem faktiskt. Borta bra men hemma bäst!

Tuff natt

En tuff natt med lite sömn har det blivit inatt. Elisa har stökat och gnällt hela natten så ca 4 timmars sömn blev det väl totalt. När det väl var dags att gå upp kände jag verkligen för att dra täcket över huvudet och strunta i allt. Men det är bara att bita ihop och efter en stund uppe piggnar man ju till lite. Tänkte att jag skulle få sova en stund på förmiddagen när Elisa tog sin morgontupplur. Men den uteblev, en lite sovstund på 20 min blev det bara för henne. En liten, liten vila efter lunchen och 30 min på eftermiddagen. Så en timmes sömn lite drygt har det blivit för Elisas del idag. Det har varit ganska gnälligt, men hon har även strålat som en sol. Henrik jobbar natt så när han gick upp vid 15 fick jag sova 2 timmar, välbehövligt! Efter lite banangröt och en dusch med pappa ikväll somnade hon så fort hon la huvudet på kudden. Så nu hoppas jag att hon sover gott hela natten och att hon är på bättre humör imorgon! Det är ju sånt man får räkna med som småbarnsförälder och som tur är så inträffar det ju inte allt för ofta!

5 månader

Idag är Elisa 5 månader. Dagen har vi spenderat ute i solen. En promenad i Stadsparken med familjen Svensson och lite fika i solen. Jätterskönt väder och man vill verkligen inte sitta inne. Elisa fick ju sin vaccination igår och har bara haft jättelite feber, annars har hon varit pigg och glad. Så då kändes det helt okej att spendera dagen ute, hon sov mestadels i sin vagn ändå. Sedan blev det även en sväng till Babyproffsen för att kika på vad det finns för bilbarnstolar. Inte riktigt aktuellt än men bra att veta vad det finns för olika märken och modeller och sen kan vi hoppas att det kommer några bra erbjudanden. Vi har fastnat för en bilbarnstol som heter Maxi Cosi Mobi, men vi får se. När det börjar närma sig ska vi testa och se om den passar bra i bilen.


Elisa...
...har nu ökat med 3375 gram sedan födseln och med 540 gram den senaste månaden.
...har vuxit 13 cm sedan födeln och 2,5 cm den senaste månaden.
...äter fortf var 3-4 timma på dagen.
...nattas vid 19-tiden och sover till 06-06.30.
...sover för det mesta hela natten utan att äta.
...äter fortf 200 ml ersättning.
...äter puré (ca 1 dl) till lunch kl 12 och några matskedar fruktpuré till efterrätt.
...äter 1,5 portion banangröt till kvällsmat.
...kladdar endel med maten.
...rullar från rygg till mage och från mage till rygg.
...stoppar allt i munnen.
...tycker det är roligt och skrattar mycket när vi harklar oss.
...sparkar sig runt i gåstolen.
...lyfter upp rumpan när hon ligger på mage.
...reser sig på armarna när hon ligger på mage.
...drar katterna i pälsen om hon får möjlighet.
...har storlek 62 på kläderna, några i storlek 68.
...vilar ca 2 timmar på förmiddagen och två gånger en timme på eftermiddagen.
...tycker om att äta på tårna.
...börjat åla lite och är väldigt rörlig när hon ligger ner.
...plockar själv in och ur nappen i munnen.


5-månaderskontroll

Idag var det då dags igen, kontroll och vaccination. Vår lilla tjej blir bara större och större, hon är tidig i utvecklingen fick vi höra och det visste vi ju egentligen. Elisa rullar redan från rygg till mage och från mage till rygg och det brukar dom inte fråga efter innan dom är 6 månader. Men det har hon gjort länge nu, redan förra gången vi var där rullade hon från rygg till mage. Elisa fick massa beröm och det värmer såklart mitt mammahjärta och det behövs verkligen när man vet att hon snart ska få sina sprutor och att hon kommer gråta. Tycker inte om dessa sprutor, men det är ju ett nödvändigt ont!

Innan det var dags för sprutorna vägde och mätte vi henne och nu väger hon 7070 gram och är 65 cm lång. Hon följer kurvan fint! Drygt ett halvt kilo tyngre och 2,5 cm längre.

Sedan var det dags för dom där sprutorna, en i vardera lår. Elisa blev jätteledsen och skrek så det värkte i hela kroppen. Hon skrek mer denna gången. Men efter en kort stund var det bra igen och hon log mot bvc-sköterskan innan vi gick därifrån.

Eftermiddagen spenderade vi tillsammans med Arvid och Maria inne i stan. En promenad, fika i solen och lite shopping. Elisa sov hela tiden, vi tänkte att hon likväl kunde sova i vagnen ute som att vi skulle sitta inne hela dagen. Känns lite motigt nu när det är så fint väder ute. Var inne en sväng på Kappahl när vi fick syn på att det var 25% rabatt på barnjackor. Så fick tag på en tunn, jättefin jacka till henne. På tok för varmt att ligga med fleecejacka i vagnen nu när det är så varmt ute. En promenad längs med Vätterstranden blev det också!



Elisa somnade tidigt ikväll efter en tallrik gröt. Nu hoppas vi att hon vaknar upp pigg och glad imorgon. Blir det bra väder hoppas vi kunna spendera dagen ute i solen. Så länge hon inte är för "dålig" kan hon ju faktiskt sova i vagnen ute.

Polkagrisutflykt

I fredagskväll var Henrik inne i stan och hämtade Emelie som kom med tåget. Hemma matade jag Elisa med gröt och nattade henne. Lagom tills Emelie kom hade hon somnat. Vi lagade en vegetarisk tacopaj med quornfärs, blev ju lika bra det. Det avnjöt vi tillsammans med lite påskmust, mums! Vi avslutade kvällen med att titta på filmen I rymden finns inga känslor, en rolig och absolut sevärd film. En av dom bättre svenska filmer jag sett på bra länge.

I lördags bestämde vi att vi skulle göra en utflykt till Gränna, även om vädret inte bjöd på massa solsken. Vi strosade runt på gatorna och köpte lite polkagrisar såklart! Sedan var det dags för Elisas första restaurangbesök. Nere i hamnen var vi inne och åt och Elisa skötte sig jättebra. Hon fick sitta i en egen stol bredvid oss och kika på alla andra gäster. Det är spännande!
Innan vi åkte hem fotade Emelie mig och Henrik, blir inte så många bilder på oss nu utan Elisa är självklart på alla bilder. Elisa ler, Elisa äter, Elisa leker, Elisa badar, Elisa, Elisa, Elisa..
På kvällen blev det lite vegetarisk lassagne och lite stekt kyckling vid sidan om till oss icke vegetarianer. Vi avslutade även denna kväll med en film, The Switch. Typisk amerikanske komedi, rolig men inte så mycket mer.







Helgen gick fort och igår var vi och vinkade av Emelie vid stationen. Sedan gick vi en promenad i stan och avslutade med en fika ute i solen. Vi åkte sedan hem en liten sväng för att mata Elisa och packa om skötväskan. Sedan åkte vi iväg till Dumme mosse. Där finns en handikappsanpassad promenad som passar bra för barnvagnar. En stor bred spång över den stora mossen. Så där gick vi, Henrik fotade och vi satt och njöt av solen på bänkarna utmed spången. Helt underbart! Solens stårlar värmde, det var lugnt och stilla, nästan helt öde.

Henriks fotoblogg

Helgen har varit toppen! Tack så mycket för besöket Emelie! Vi får ses snart igen!



Plask, plask!

Igår var det dags för babysim igen! Som vi längtat! Vi mötte upp Sofie och Tuva vid entrén 11.45, Sofie berättade sen att det var dags för dom små att dyka idag. Nervositeten kom på samma gång som Sofie sa dyka. Bara själva tanken på att Elisa skulle vara under vattnet fick det att göra lite ont i hjärtat! Dessutom var det ju jag som skulle doppa henne. Om det ändå hade kunnat vara nästa vecka istället då Henrik kunde vara med tänkt jag. Men, men någon gång kommer ju vara den första och det skulle ju känns lika hemskt nästa vecka också. Bytte om på Elisa och sen gick vi ner i vattnet. Vi började med att sjunga lite. Sedan var det dags! Med utsträckta armar skulle vi söka ögonkontakt och sedan lyfta upp dom lite och sen sänka ner dom under vattnet och dra dom emot oss och så upp igen. Och sedan massa, massa beröm för att dom inte skulle bli rädda! Elisa var jätteduktig! Alla bebisar var jätteduktiga, ingen som blev ledsen. 3 gånger fick dom dyka och redan efter första dyket kändes det inte så farligt längre! Hon var ju så duktig! Det är viktigt att man berömmer dom och ler mot dom för att dom inte ska bli rädda för vatten. Vi fick lära oss att om dom skulle hamna under vattnet av misstag så ska man inte slita upp dom och bli smått hysterisk. Utan sakta med säkert ta upp dom och prata lugnt med dom - Hoppsan, råkade du dyka lite! Bebisarna har en reflex som gör att struplocket sluter tätt så det inte ska komma ner vatten i lungorna, det kan ta ett litet tag innan det släpper och därför kan dom kippa lite efter andan när dom kommer upp, men det är ingen fara.
Sedan blev det lite mer sång och Elisa kunde passa på att titta och ta på dom andra bebisarna! Elisa var dessutom väldigt plaskig! Hon såg till att både hon och jag fick massa vatten i ögonen! Busunge!

Igår eftermiddag blev det även lite fotografering, pappa ville leka med sitt nya objektiv och Elisa ställer gärna upp som fotomodell.




Idag vi haft lite besök av Tuva och hennes mamma, jätteroligt att se dom små tjejerna ihop! Ikväll kommer underbara Emelie! Ska bli så roligt! Hon stannar hela helgen så vi hoppas på bra väder så vi kan göra nån utflykt kanske. Är säker på att det kommer bli en toppenhelg vare sig det blir sol eller regn! Men vi hoppas på sol!


En "liten" shoppingrunda

Igår var jag och Elisa på en liten shoppingrunda med Maria och Arvid. Eller liten och liten, vi möttes upp strax efter 16 och var väl hemma strax innan 19.30. Och några kassar hade vi med oss hem. Handlade såklart mest till Elisa, det är ju så roligt! Blev lite fint i nästa storlek som kommer vara fint till sommaren! Var på jakt efter några enklare skor som hon kan ha nu men hittade inga denna gången heller. Hon behöver ju ha något på fötterna nu när hon mest bara har jacka på sig. Provade några på henne men dom satt inte alls bra. Hade velat ha några som är lite mer som strumpor. Får leta vidare! Annars hade dom många söta sommarskor på HM men dom är för öppna nu, men till sommaren kan jag tänka mig att köpa några sen.

Det blev en sväng i affärerna och plånboken blev några hundralappar fattigare, fick även med mig ett par skosnören hem (till mina nya skor) och en liten vit canvastavla som jag ska trycka Elisas fötter på. När vi kände oss klara gick vi till Ikea för att fika, men vi va ju faktiskt hungriga så det blev varsin kycklingsallad. Elisa och Arvid satt i varsin barnstol, så söta! Arvid satt och skrattade åt Elisa och hon pratade på som bara den. Blev även endel högljuda tjut. Så söta ihop! Sen pekade Maria på en klocka som visad 18.50 och undrade om den verkligen gick rätt!? O ja, det gjorde den ju, tiden hade verkligen sprungit iväg! Så är det när man har roligt! Och det var precis vad vi hade! Fick med mig lite plastskålar och skedar till Elisa och även några haklappar innan vi packade in oss i våra bilar och åkte hem.

Vi hade en jätterolig eftermiddag/kväll igår! Och våra små var nöjda hela tiden, lite gnäll såklart men ingen fara alls!

En helg hos mormor och morfar

Helgen har vi spenderat hemma hos Elisas mormor och morfar. Vi åkte faktiskt dit redan i fredags eftermiddag, tanken var att vi skulle åka på lördag morgon egentligen. Men eftersom att det tar sin tid att åka dit och en helg där oftast är väldigt fullspäckad så bestämde vi oss att åka dit redan i fredags när Maria erbjöd sig att vara kattvakt.


Elisa och Arvid

I fredags kom Maria och Arvid hit, Elisa och Arvid busade lite och vi fick massa fina kort på dom. På förmiddagen tänkte jag att jag skulle slänga ihop en liten kladdkaka så att vi kunde fika när dom kommit hit. Och en kladdkaka blev det, fast icke kladdig och helt stenhård! När jag stod i köket och bakade tänkte jag att en kladdkaka går ju inte att misslyckas med. Jag slängde in den i ugnen och när det gått 18 min såg jag att den behövde 2-3 min till. Jag gick till vardagsrummet för att kika till Elisa som satt i babysittern. När jag kommer dit får jag syn på en stor pöl under henne och att halva sittern är mystiskt gul-brun. Ja, det var ju bara att ta upp henne och bära bort henne till skötbordet för att ta hand om allt! Och såklart glömmer jag helt av kladdkakan och den får stå inne en kvart för länge! En kladdkaka som får stå inne i ugnen 15 min extra blir stenhård! Verkligen stenhård! Så vi tog bara varsin liten bit och sen åkte den i soporna.


I fradags kväll när vi kommit fram fick jag mina födelsedagspresenter! Ett par jättesnygga skor (som jag kikat på länge), från min älskling och en symaskin som var både från Henrik och övriga familjen! Jätteglad för båda presenter! Så i lördags blev det en premiärtur i dom nya skorna och sen var jag och köpte lite tyg så jag kan testa symaskinen också! Hittat ett mönster på en jättesöt katt.
Vi var även en sväng på Kappahl och köpte en liten present till Emmas lilla bebis Nova. På eftermiddagen svängde vi förbi med lite blöjor och kläder som Elisa växt ur och jag trodde väl inte att dom skulle vara hemma, men utanför deras dörr stod en barnvagn parkerad. Vi knackade på och fick se den lilla, lilla tjejen! Så söt, så söt, så söt! Kan inte förstå att Elisa varit så liten, kan verkligen inte fatta det!? Vart har tiden tagit vägen!? Hon är ju så stor nu! Lilltjejen sov i Emmas famn och jag måste väl erkänna att jag saknar det lite, men samtidigt så är det ju så mycket roligare nu! Det blir verkligen bara roligare och roligare för varje dag som går! Hon utvecklas och lär sig nya saker hela tiden! Min stora lilla plutt!



Mys i uterummet



Bus med morfar


På besök hos gammelfarmor

Igår var vi och hälsade på min farmor så hon skulle få träffa Elisa lite. Vi överraskade henne med lite fika och hon tyckte det var så roligt!
En sväng uppe på vinden blev det också igår, jag har rotat runt i kassar och lådor och plockat ner lite av mina gamla leksaker och böcker.

Helgen har varit toppen! Liksom vädret, våren är verkligen här!

Vrom, vrom

Elisa verkligen älskar sin nya gåstol! Vi var och hämtade den i onsdags förra veckan på vägen hem till farfar och sen provkörde hon den i farfars kök. Nu är hon så lång att hon kan sparka sig runt, det är ju inga medvetna förflyttningar än men det kommer väl snart. Hon ska bara komma på det först! Och sen ska det jagas katter! Nej, det kommer nog inte att gå så bra. Vi har en tröskel mellan vardagsrummet och hallen så hon får hålla sig här inne. Familjen som hade den innan fick plocka undan den då deras son hade jagat hunden med den. Därför är den sparsamt använd och i mycket bra skick! Vi gav 300 kr för den och en ny kostar runt 600-1000 kr. Så vi är nöjda, man vet ju faktiskt inte hur länge den kommer vara rolig och då känns det så onödigt att lägga ut så mycket pengar. Den är ju rolig vare sig den är helt ny eller begagnad.


Hipp, hipp huvudvärk

Då har man blivit ett år äldre! Dagen började ju sådär med en väldans huvudvärk. Elisa struntade i att det var mammas födelsedag och tyckte det var dags att gå upp 06.20. Vilken tur att jag stupade i säng redan 21.30 igår! Huvudet bultade så Elisa fick leka en stund i sin nya gåstol 8som hon verkligen älskar) och en stund på lekfilten. När hon sedan somnade vid 08.30 kröp jag ner under täcket och Henrik fick ta över. Sedan sov jag tills kl 12. Kändes bättre och efter en promenad och lite glass i solen blev det mycket bättre! Kroppen kändes verkligen sliten i morses. Det är tufft att ha en bebis och vara uppe tidigt på morgnarna. Har ju sån tur att Henrik låter mig sova när han är ledig! Tyvärr har han varit lite hängig så då lät jag honom sova i morses. Bättre med en fungerande förälder än ingen! Dessvärre blev det inget bad för Elisa idag så vi får ladda batterierna inför nästa vecka och så får det räcka med lite bad i badbaljan.

När jag kom upp idag låg det ett jättefint brev och väntade på mig! Blev så himla glad när jag läste alla vackra ord som han skrivit! Finns en present också men den får jag inte innan i helgen! Henrik har inte riktigt förstått det där med presenter, att man ska ge dom samma dag. Han har mycket att lära han ;)


Dagen avslutade vi med en sväng till stan för att köpa lite gott att äta och sen avnjöt vi maten framför tvn. Mmm, så gott det var! Sedan fick jag ett väldigt roligt mms från Emma, hon och Pär har fått en liten dotter! Så roligt! Grattis! Hennes födelsedag kommer jag aldrig att glömma! ;) Så allt som allt har dagen varit toppen även om starten kunde varit lite bättre!


Bebiscafé på bibblan

Igår var vi på bibliotekets bebiscafé tillsammans med Maria och Arvid. Det började klockan 11 och vi var båda lite sena. Inte så att vi kom försent men vi hade bestämt att vi skulle träffas en kvart innan och det lyckades vi inte hålla. Det är verkligen jättesvårt att passa tider nu för tiden! Även om man är ute i god tid!

På biblioteket var det massa andra barn i lite blandade åldrar. Våra var nog minst sedan fanns det dom som satt, kröp och även gick lite. En liten sagostund med bla böckerna Knacka på och Lilla Monsterboken. Det är nog två böcker som kommer finnas bland Elisas böcker sen. Lite ramsor och en kopp kaffe blev det också och sen avslutades det med lite bok- och filmtips för oss föräldrar. Vi hade jätteroligt och jag tror att Elisa uppskattade det även om hon är lite för liten för att hänga med i böckerna. Tyvärr är det bara 4 träffar på våren och detta var den tredje så det är bara en gång kvar. Tråkigt tycker både jag och Maria. Vi hoppas på en ny omgång till hösten men roligast hade ju varit om dom hade kunnat fortsätta med detta varannan tisdag hela året! När jag var liten fanns det sagostund på biblioteket men det finns tyvärr inte kvar, jag som hade sett fram emot att gå på det med Elisa. Tyvärr tror jag att vi missar nästa gång, det är nämligen dagen efter Elisa fått sin vaccination. Vet inte om hon kommer reagera som förra gången men det är väl ganska troligt.





Efter bibblan blev det en liten sväng på stan. Köpte en mössa till Elisa, en tunn som hon kan ha när det är varmt och som matchar hennes nya fleecejacka! Vi följde sedan med Maria och Arvid hem, hon fixade lite mat och småttningarna busade och hade roligt. Henrik åkte iväg till jobbet för möte och jag och Elisa blev kvar. Dom små behövde sova så vi klädde på oss och gick ut, när vi bara kommit en liten bit så börja det regna och vi fick vända hem igen. Vi hoppas på bättre väder på fredag när dom kommer hit!

Vi hade jätteroligt igår!

Elisa blev som vanligt ledsen när vi nattade henne igår så jag tog upp henne och så läste jag en saga för henne och sen gick det bättre. Funderar på om hon kanske är lite för uppvarvad när hon ska sova, även om hon är trött. Så nu ska vi s om vi kan ge henne gröten lite tidigare och sen fösöka varva ner lite innan vi lägger henne. Värt ett försök iaf! Idag vaknade hon kl 06.10, hon fick lite ersättning och sen tänkte jag att vi skulle sova en stund till och ja, 20 min fick jag äl sova och sen fick det räcka tyckte Elisa. Så vi har busat och jag har ätit frukost. Elisa sover nu igen och jag ska gå och väcka Henrik. Vi ska väl packa iordning lite och sen när Elisa vaknar får hon lite mat innan vi åker till farfar.

Fullspäckat schema

Tiden rusar iväg och vi har haft ett fullspäckat schema.
I fredags kväll kom mormor och morfar hit. Vi skulle precis natta Elisa när dom kom. Elisa blev ledsen när hon såg dom, det var ungefär tre veckor sedan vi såg sits och dessutom var hon trött. Så det blev skrikigt och efter några försök till nattning gav vi upp och så fick hon vara uppe en stund till. När vi försökte igen blev det lite mer skrik innan hon lyckades somna. Tyvärr har det fortsatt så dom andra kvällarna också. Hon är trött men blir sedan ledsen när vi lagt henne. Sedan stökas det runt massor i sängen och tillslut är hon pigg och vi får plocka upp henne. Oftast hjälper det att bara sitta uppe med henne en stund och så går det bättre nästa gång vi lägger henne. Vi får hoppas att detta inte håller i sig allt för länge utan att det vänder snart igen. Vi som hade så bra kvällsrutiner. Men alla rutiner har det ju blivt lite si och så med under helgen. Hon behöver sova två timmar i sträck på förmiddagen och en timme två gånger på eftermiddagen. Rutinerna är viktiga men inte alltid så lätta att hålla. Till helgen åker vi hem till mormor och morfar och då kommer dom väl rubbas lite igen.

Helgen har i alla fall varit toppen! I lördags var jag och Maria (Arvids mamma) iväg på Bytardag. Bara massa barnkläder och leksaker. Fyndade massor! Var ute efter en vårjacka först och främst. Elisa har fått en jättefin av mormor men den är i storlek 74 så den är fortfarande väldigt stor. Men nu fick jag tag på en röd fleecejacka med rosa blommor, för 25 kr! Toppen ju! Sedan blev det även en höst/vinterjacka som jag hoppas ska passa sen. Även den jättefin, beige manchester med lite brodyr på. Hon behöver ju inte bara ha overall på sig till vintern. Kan ju vara bra med en jacka om man inte ska vara ute så mycket. Det blev även ett par gummistövlar, 2 solhattar, en pyjamas, fem par byxor, tre klänningar, tre bodys och två tröjor. Allt detta för 320 kr. Jättenöjd är jag verkligen!

Det hanns även med en sväng till IKEA i lördags. Blev lite lådor till Elisas nya förvaringsmöbel. Vi har köpt en förvaringsmöbel med plastbackar, även den begagnad. Har kikat på en sån innan och tänkte köpa en träfärgad och måla röd men så hittade jag en rödmålad begagnad. Toppen! Behövde bara köpa lite nya plastbackar till den. Nu i veckan ska vi även iväg och köpa en gåstol till Elisa, även den begagnad! Begagnat is the shit! Finns ju massa fint man kan få tag på till en billig peng. Allt som har med barn att göra är ju jättedyrt! Från IKEA fick vi även med oss en spegel hem som ska upp i hallen och lite annat smått och gott.

Igår sydde jag och mamma en gardin till toaletten av det fina fjärilstyget jag beställde från Jotex för ett tag sen. Det blev även ett litet drapperi till förvaringen under handfatet. Både jag och Elisa var helt slut när dom åkt hem. Henrik har jobbat hela helgen och när han kom hem blev det lite mat och sen gick vi och la oss ganska tidigt.

Idag har jag stått i köket halva dagen och gjort massa puréer till Elisa. Broccoli och potatis, rotfrukter (potatis, morot och palsternacka) samt majs och potatis. Så nu finns det massa i frysen och ska väl räcka ett tag framöver. Ska se om jag kan göra lite puré av jordärtskocka och sötpotatis sen. Denna veckan är Henrik ledig, vi har en hel del inplanerat faktiskt. Imorgon ska vi iväg till biblioteket med Maria och Arvid. Dom har Babycafé med lite sagostund för bebisarna och boktips till föräldrarna. Ska bli spännande! Efter det följer vi med Maria och Arvid hem för lite mer bus. På onsdag åker vi hem till farfar, på vägen hämtar vi Elisas gåstol. Vi ska försöka städa ur bilen och byta till sommardäck. På torsdag blir det babysim igen, ser vi framemot! På fredag blir det lite bus för Elisa och Arvid igen och på lördag förmiddag åker vi till mormor och morfar. Under veckan ska även jag hinna med att fylla år!

Nej, nu får det räcka. Blev ett tråkigt inlägg med massa text och inga bilder. Ska lägga upp lite bilder under veckan.

RSS 2.0