Plask, plask!

Igår var det dags för babysim igen! Som vi längtat! Vi mötte upp Sofie och Tuva vid entrén 11.45, Sofie berättade sen att det var dags för dom små att dyka idag. Nervositeten kom på samma gång som Sofie sa dyka. Bara själva tanken på att Elisa skulle vara under vattnet fick det att göra lite ont i hjärtat! Dessutom var det ju jag som skulle doppa henne. Om det ändå hade kunnat vara nästa vecka istället då Henrik kunde vara med tänkt jag. Men, men någon gång kommer ju vara den första och det skulle ju känns lika hemskt nästa vecka också. Bytte om på Elisa och sen gick vi ner i vattnet. Vi började med att sjunga lite. Sedan var det dags! Med utsträckta armar skulle vi söka ögonkontakt och sedan lyfta upp dom lite och sen sänka ner dom under vattnet och dra dom emot oss och så upp igen. Och sedan massa, massa beröm för att dom inte skulle bli rädda! Elisa var jätteduktig! Alla bebisar var jätteduktiga, ingen som blev ledsen. 3 gånger fick dom dyka och redan efter första dyket kändes det inte så farligt längre! Hon var ju så duktig! Det är viktigt att man berömmer dom och ler mot dom för att dom inte ska bli rädda för vatten. Vi fick lära oss att om dom skulle hamna under vattnet av misstag så ska man inte slita upp dom och bli smått hysterisk. Utan sakta med säkert ta upp dom och prata lugnt med dom - Hoppsan, råkade du dyka lite! Bebisarna har en reflex som gör att struplocket sluter tätt så det inte ska komma ner vatten i lungorna, det kan ta ett litet tag innan det släpper och därför kan dom kippa lite efter andan när dom kommer upp, men det är ingen fara.
Sedan blev det lite mer sång och Elisa kunde passa på att titta och ta på dom andra bebisarna! Elisa var dessutom väldigt plaskig! Hon såg till att både hon och jag fick massa vatten i ögonen! Busunge!

Igår eftermiddag blev det även lite fotografering, pappa ville leka med sitt nya objektiv och Elisa ställer gärna upp som fotomodell.




Idag vi haft lite besök av Tuva och hennes mamma, jätteroligt att se dom små tjejerna ihop! Ikväll kommer underbara Emelie! Ska bli så roligt! Hon stannar hela helgen så vi hoppas på bra väder så vi kan göra nån utflykt kanske. Är säker på att det kommer bli en toppenhelg vare sig det blir sol eller regn! Men vi hoppas på sol!


Kommentarer
Postat av: Karin Sundqvist

Ett riktigt charmtroll !!

2011-04-19 @ 11:12:34
Postat av: Johanna

Oj, så söt:) En riktig liten goding!

Tack så mycket för tipset om barnvagnen.

Mvh Johanna

2011-04-20 @ 17:54:06
URL: http://rosoraroroda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0