Midsommar

Midsommar tillbringade vi ihop med bl.a. Arvid och hans föräldrar. Ett litet knytkalas där jag hade bakat tårta och gjort potatissallad. Henrik jobbade och missade vårat firande mitt på dagen och kom på eftermiddagen lagom till kaffet och tårtorna. Förberedelserna började tidigt, klockan sju stod potatisen redan på spisen och när klockan hade blivit åtta var både potatisen och tårtbottnen klar. Det var tur att jag började tidigt, annars hade jag nog inte hunnit färdigt med allt! Det tar lite extra tid när man ska underhålla en liten tjej samtidigt. Även om hon underhåller sig bra själv och hittar på bus. Hon firade faktiskt sin midsommar med att provsmaka katternas torrfoder! Hon passar på när mamma inte ser!

Maria kom och hämtade oss vid 12-tiden och vi började dagen med midsommarlunch bestående av den obligatoriska sillen och köttbullarna med färskpotatis och gräddfil. Efteråt blev det ett stort lass med jordgubbar och grädde.
Vid 15-tiden var det dags för dans runt midsommarstången vid hembygdsgården. Jättemycket folk och vädret var det väl lite si och så med. Ena stunden sol och andra regn. Tråkigt, men det är ju typiskt vid midsommar! Vi lyckades se lite av dansen i alla fall. Mycket folk som sagt och såklart många paraplyn. Det gjorde att vi inte såg så mycket av själva dansen tyvärr och bestämde att det var bättre att gå tillbaka och äta tårta.
Min tårta var väldigt uppskattad och efter fikat blev det en sväng i Arvids pappas raggarbil, när den väl startat. En kort liten sväng och Elisa tycket att det var väldigt roligt!

Till kvällen dukades det upp med massa god mat. Kött och ptatissallader, smarriga såser, sallad, bröd osv. Vi var så mätta! Mums!



Elisa och Arvid skötte sig toppen trots en heldag! En liten tupplur under promenaden till hembyggdsgården och en liten sovstund i barnvagnen ute under kvällen blev det för Elisas del. När klockan blev mycket och ELisa trött ställde vi upp resesängen så hon kunde sova. Men icke! Inte kan man sova när man är på kalas heller! Så efter lite kaffe och mer tårta fick vi tacka för oss och åka hem.

Våran midsommar, den första med Elisa har helt klart varit den bästa! Tänk nästa år, då hoppar hon och Arvid runt midsommarstången och sjunger små grodorna ihop med oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0