4-månaderskontroll

Idag har vi varit på BVC för att mäta och väga. Elisa fick som valigt väldigt mycket beröm och sköterskan tyckte att hon var väldigt stadig och tidig i utvecklingen. Vi pratade lite om smakportioner, blir ju premiär på söndag för Elisa. Vi börjar med en tsk om dagen och sen kan man utöka det. Dom får ju inte i sig särskilt mycket i början. Vi ska även prova gröt framöver. Men vi börjar med "Potatis och majs" på söndag! Alla grönsaker ska provsmakas först innan man går över på frukt, samt att man äter samma smak flera dagar i rad för att utesluta allergier. Ska bli vädligt spännande tycker vi iaf, vi får väl se vad den lilla fröken tycker och tänker om detta.

Hon väger nu iaf 6530 gram och är 62,5 cm. Henrik tror dock att hon är lite längre, för han tyckte att hon drog ihop nacken lite när han höll hennes huvud vid mätningen. Det betyder att hon gått upp 710 gram och vuxit minst 1 cm sedan sist. Nästa gång blir det nya sprutor. Ser vi inte framemot lika mycket. Som tur är kunde vi ta en dag när Henrik är ledig så att han kan följa med. Känns skönt!


Elisa och Tuva busar på lekfilten

Annars så har vi haft lite bebisbesök idag. Elisas bästis Tuva och hennes mamma har varit här en sväng mitt på dagen. Elisa fick en jättesöt pjamas av Tuva, så att dom har likadana! Sofie berättade nämligen att det var 70 % rabatt på allt i butiken på 1klass idag. Dom har gått i konkurs och har hft lite nedsatta priser nu under några veckor men att dom hade 70% idag hade jag helt missat. Passade ju perfekt när det är barnbidrag och allt! Ren slump!? Kanppast va!? Vi åkte iaf dit efter att dom hade varit här och dom hade ju rätt mycket kvar. Så vi fyndade en overall (ska skicka tillbaka den vita jag beställt så fort jag får hem den), matchande mössa och vantar, två bodys i strl 68, 20 galgar (kommer behövas till den nya garderoben sen), en katt som skrattar och en kombinerad skallra och tuggleksak. Allt till samma pris som overallens ord.pris. Varför blir man så glad av att fynda!? Faktiskt lite farligt! Blev även en sväng till Ikea för att köpa lite ramar. Ska upp lite bilder i Elisas rum sen, så bilder kommer då.


Overall 89,98 kr (ord. pris 299,95 kr)
Mössa + vantar 38,70 kr (ord. pris 129 kr)



Lila body 29,70 kr (ord. pris 99 kr)
Dreggellapp 11,99 kr (ord. pris 39 kr)
Rosa body 39 kr (ord. pris 130 kr)



Galgar 6 kr (ord. pris 20 kr)
Katt 44,70 kr (ord. pris 149 kr)
Bitskallra 35,70 kr (ord. pris 119 kr)

Totalt: 296 kr (ord. pris 985,90 kr)

Lilltjejen sover som en stock, hon somnade så fort hon la huvudet på kudden. Blivit lite si och så med vilan idag så det har varit lite gnälligt här nu innan hon kom i säng. Så skönt att det funkar så bra med nattning och sömn! Men vi kan ju inte räkna med att det håller i sig för alltid. Vi får njuta nu när det gör det! Skönt med egentid på kvällen! Vissa dagar längtar man verkligen efter att klockan ska bli 19 så man kan natta henne och sen kan man slänga sig i soffan o njuta av lugnet.


Kommentarer
Postat av: Kicki

Tack för tipset om oljan, jag ska genast smälla i henne en sked. :) Vilken SNYGG blogg du har. Wow!

2011-03-19 @ 15:25:16
URL: http://babybabbel.blogspot.com
Postat av: Kicki

Tack för tipset om oljan, jag ska genast smälla i henne en sked. :) Vilken SNYGG blogg du har. Wow!

2011-03-19 @ 16:32:47
URL: http://babybabbel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0