Babysim

Igår var det äntligen dags! Som vi längtat! Eller snarare som JAG längtat! Har dock varit lite rädd för att hon inte skulle tycka om det, att hon skulle skrika sig igenom alla 11 gångerna. Men hon älskar det! Hon sken som en sol, flörtade med dom andra bebisarna och mammorna och njöt av det varma vattnet. Vi gick igenom vad som kommer hända under dom olika gångerna uppe på land först. Då det va första gången blev det inte lika lång tid i vattnet eftersom att det är så mycket nya intryck osv. Det som komma skall är iaf att bebisarna ska lära sig hålla andan under vattnet, sparka sig framåt, simma upp mot ytan, snurra runt och kunna flyta på rygg, om olyckan skulle vara framme. Sen blir det såklart också lek och sång. Igår blev det lite sång sen fick dom ligga på mage i vattnet och sen snurrade vi runt dom till rygg. Sen avslutade vi med "En liten båt" och skatten på havets botten bestod av massa små fiskar som flöt upp till ytan. "En liten båt" och alla fiskar som flyter upp till ytan kommer att avsluta varje bad. 30 minuter gick fort och vi hade jätteroligt! Ska bli roligt nästa gång! Och vem vet, då kanske pappa följer med också!



Elisa badar första gången, knappt ett dygn gammal.


Det är ju rätt besvärligt att bada och duscha med en liten bebis, det ska kläs på och av och det är blött och utan blöja kissas det såklart. Men vi ska väl bli proffs på detta tillslut. Elisas kompis Tuva och hennes mamma är också med så vi kan ju hjälpas åt som tur är.
Allt slutade ju iaf med att vi duschade av oss snabbt, Elisa fick på sig kläder och sen blev hon lite grinig för hon va väldigt trött! Det tar på krafterna att bada! Så jag slängde på mig kläderna och vi åkte hem och så fick det bli bad och dusch för oss båda.
Vet inte hur man ska göra det på bästa sätt. Men när vi bytt om i omklädningsrummet och gick bort till varmbassängen så fanns det faktiskt möjlighet att byta om på dom små där inne. Så nästa gång får jag klä av Elisa så hon bara har body på sig, byta om själv och ta med Elisas badbyxor till bassängen och så får vi ta på dom precis innan det är dags att kliva i vattnet. För utan blöja kissas det såklart!

Vi ser fram emot nästa torsdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0