Smakisar

Nu när Elisa hunnit bli 4 månader tyckte vi att det skulle vara roligt att ge Elisa lite riktig mat för att framför allt se hur hon reagerar. Först på menyn är Potatis och Majs. Ca 1 tsk om dagen i 4-5 dagar innan det är dags för nästa. Morot eller Potatis och Palsternacka!? Ja, vi får se.
Kan väl varken säga att Elisa tyckte om det eller inte. Hon blev väldigt ställd och visste väl inte riktigt vad hon skulle göra med det hon fick in i munnen. Först smakade det väldigt annorlunda och sen var det en helt ny konsistens. Lite fick hon väl svalt nermen det mesta stannade i munnen och trillade sen ut när hon undersökte med tungan och händerna! Både jag och Henrik tyckte ju att detta var superkul. Såklart blev det många kort och även en sliten filmsnutt.




Planerar att göra egna puréer sen när vi smakat på dessa tre. En burk kostar ca 7-8 kr. Det blir ju rätt dyrt. Iofs håller det ju rätt länge med tanke på att hon bara får 1 tsk åt gången. Har därför fryst in maten i iskuber så kan man ta en bit varje dag. Annars skulle man få slänga så mycket när det bara står sig 2 dagar i kylen.
Sökte lite på nätet och det är inte så svårt att göra själv. Koka och mixa typ. Fryser man dessutom in det i små portionsbitar tar man ju bara ut en varje dag. Allt eftersom hon kommer äta mer tar man ut fler o så kanske man blandar lite. En potatis och en ärtor kanske. Och när hon blir större och det är dags för kött också gör man lika dant och så läste jag att man tar en kub rotsaker, en grönsaker och en kött och sedan har man en komplett måltid.

Men en sak i taget, har iaf läst att man kan göra smakportioner på potatis, palsternacka, morot, majs, ärtor och broccoli. Så detta kommer bli ett framtida projekt. Nu i början ska man ju hålla sig till grönsakerna och så kan man prova lite fruktpuréer sen. Även gröt rekomenderade vår BVC sköterska att hon kunde få smaka på så vi köpte banangröt sist vi var och handlade. Så framöver är det väl tänkt att hon ska få lite mat innan hon får flaskan och på morgonen/kvällen ska hon få lite gröt. Men först ska allt provsmakas var för sig under några dagar för att utesluta allergier. Smakisarna ska även ges på dagen för att undvika att det blir någon reaktion under kvällen/natten. Dessutom är bebisen piggast och nyfiknast mitt på dagen.



Kommentarer
Postat av: Kicki

Hon är SÅÅÅ fin er lilla prinsessa! Vilka gulliga miner hon gör och vad roligt att se att hon äter och är framåt. Längtar! Din blogg är rolig att läsa för det är så utförligt skrivet. Godnatt på er!

2011-03-24 @ 21:26:01
URL: http://babybabbel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0